Vatten och avlopp

Var rädd om vårt vatten

Det är Säters kommun som levererar dricksvatten och renar avloppsvatten. Vatten är vårt viktigaste livsmedel och källan till allt liv. Därför är det viktigt att vi är rädda om vattnet och inte förorenar det.

  • Spola bara ner kiss, bajs och toalettpapper i toaletten. Annat kan orsaka stopp i avloppsledningar och pumpar.
  • Spola inte ner matolja och fett i avloppet. Det kan orsaka stopp i avloppsledningarna Torka ur stekpannan med papper och släng det i påsen för matavfall. Flytande matolja kan du hälla i en plastflaska och lämna till återvinningscentralen.
  • Häll aldrig läkemedel i avloppet, de är svåra att rena och kan gå direkt ut i våra sjöar och vattendrag. Lämna alltid överblivna mediciner till ett apotek så tas de omhand på rätt sätt.
  • Målarfärg, nagellack och andra kemikalier är miljöfarligt och får inte heller hällas i avloppet. Det ska lämnas på återvinningscentralen.
  • Bomullstussar, tops, bindor, våtservetter, snus, fimpar, hår, plåster och tandtråd lägger du i soppåsen för restavfall.

Läs mer om vatten och avlopp på kommunens webbsida Dricksvatten och avlopp.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.