Behandling av personuppgifter

Vi skyddar dina personuppgifter

Dataskyddsförordningen (GDPR) är en dataskyddslag som gäller inom EU från 2018.

Det är viktigt för Säters kommun att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den data som vi sparar hos oss.

Vårt mål är att du ska kunna ta del av det kommunen erbjuder, och att det ska vara enkelt och bra för dig. Vi behöver därför dina personuppgifter för att du bland annat ska kunna använda våra digitala tjänster. I vissa fall behöver vi dina personuppgifter för att andra lagar kräver det.

Den nya lagen innebär att du har ett antal rättigheter. Du har bland annat rätt att beställa hem registerutdrag med dina personuppgifter, som till exempel namn och kontaktuppgifter.

Inom Säters kommun är det nämnderna som ansvarar för behandlingen av personuppgifter. Det innebär att de har ansvaret för att personuppgifter behandlas lagligt, säkert och korrekt.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.