Göra och uppleva

En pojke sparkar på en fotboll

Säters kommun sjuder av liv och rörelse och det finns många möjligheter att utöva friluftsaktiviteter. Här finns gym, sporthallar, ishall, simhall, fotbollsplaner, tennisbanor,
friidrottsbanor, padelbana, cykelleder, vandringsleder och miltals med elbelysta motions- och skidspår samt mycket annat.

Mer information om vad som finns för dig att göra hittar du på kommunens webbsida Anläggningar och sporthallar.

Ishall och isbanor

Kristinehov ishall är mötesplatsen för alla ishockey- och konståkningsintresserade där vi också har allmän åkning om du vill åka skridskor. Det finns även isbanor utomhus i alla kommundelar när väder tillåter.

Upptäck sim- och sporthallen

Skönvikshallen erbjuder bad, vattengympa, babysim, babybad, simskola, bastubad och gym. Här finns också en fullstor sporthall med utrustning som kan hyras av både föreningar och privatpersoner.

Varmvattenbassäng

I varmbadet kan du få skonsam vattenträning och rekreation i 34 grader varmt vatten. Här har vi också babybad för barn upp till två års ålder.

Motionscentralen

På Hagavägen 50 finns samlingsplatsen för idrottsändamål, skidåkare, cyklister och orienterare. Allmänhet och andra föreningar kan hyra motionscentralen.

Multiarenor

I Gustafs, Stora Skedvi och Säter finns multisportarenor som inbjuder till lek och rörelse i alla åldrar.

Fritidsbanken

Här kan du kostnadsfritt få låna sport- och friluftsutrustning i upp till 14 dagar. Läs mer på webbplatsen fritidsbanken.se.

Ett rikt föreningsliv

Idrottsföreningarna i Säter är en viktig del för att skapa en välmående kommun. Är du intresserad av till exempel bågskytte, boxning, innebandy, ishockey, fotboll, gymnastik, tennis, friidrott, cykling, simning, orientering, skidåkning, golf, ridning eller något annat?

Hitta din förening på Riksidrottsförbundets webbplats.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.