Ge dig ut på spaning i Säters kommuns rika kulturliv!

Aktiva kultur- och hembygdsföreningar skapar tillsammans med kommunen mängder av kulturella mötesplatser under evenemang som bl.a. Nostalgidagar, Skördefest, Säterstampen och Historisk vecka.

Det sjuder av aktiviteter på hembygdsgårdar, Folkets hus bygdegårdar och i Säterdalen. Med film, dans, teater, musik, utställningar, historiska föredrag och vandringar i kulturmiljöer. Biograf & TV Museet och Mentalvårdsmuseet öppnar dörrar till vår historia och lämnar ingen oberörd. Vi lovar, det är lätt att bli kär i Säter.

Upplev Säterdalen

Säterdalen är ett fem kilometer långt ravinsystem med fina vandringsleder och en helt unik natur. Här finns även Dalstugan med kafé och servering sommartid, fäbodkafé och Säters Folkpark med evenemang året runt.

I Barnens Dal finns klätterställningar och stora rutschbanor. I Säterdalen hittar du också Lilla Säter, en unik lekplats där barn och vuxna upplever en miniatyrversion av ”stora Säter” – alltså Säters centrum – trästaden på andra sidan järnvägen.

Silverringen och Östra Silvberg

Gör en resa i tid och rum. Genom en kulturslinga mellan Silvberg och Säter tas du med på en naturskön färd i silvret och järnets spår. Östra Silvberg med Storgruvans fantastiska turkosgröna vatten är en av Sveriges äldsta silvergruvor med sin storhetstid på 1400-talet. Här finns också Ödekyrkogården, där det medeltida Sankt Nikolai kapell en gång uppfördes av de rika silvbergsmännen.

Läs mer på kommunens webbsida Sevärdheter.

Fler besöksmål och evenemang, besök webbplatsen visitdalarna.se.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.