Dricksvattenläge vid torka

För dig med kommunalt vatten

Dricksvattnet till de centrala delarna i Säter kommer ifrån Badelundaåsen, med god tillgång på vatten.

I de norra delarna av Säter tas det kommunala vattnet från brunnar på flera mindre orter. Säters kommun har brunnar i Uppbo, Arkhyttan, Lövåsen, Nyberget och i Gussarvshyttan. På de minder orterna finns inte samma goda tillgång till vatten. Områdena är därför mer känsliga för stora uttag. Detsamma gäller orterna i söder, Ulvshyttan, Skenshytttan, Grängshammar och Norbo.

Säters kommun mäter och gör regelbundna bedömningar av hur grundvattennivåerna varierar under året. Vi uppmanar alla att  med att vara sparsamma med kommunalt dricksvatten, året runt. Vatten är vårt viktigaste livsmedel och det ska vi vara rädda om. Får vi en varm och torr sommar innebär det en högre belastning på våra mindre vattenverk på landsbygden. Kommunen kan då behöva införa restriktioner.

För dig med egen brunn

Du som har egen brunn kan påverkas av att grundvattennivåerna är lägre än normalt i vissa områden. Du ansvarar själv för att säkra din vattenförsörjning om din brunn sinar. Du får då kontakta en privat speditör och köpa vatten för att fylla på brunnen igen. Håll därför ett extra öga på vattennivåerna i brunnen och se över hur du kan anpassa din vattenförbrukning.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.