Eldning

Räddningstjänstens webbplats Dala Mitt kan du hitta information om aktuell brandrisk och se om det är eldningsförbud i kommunen samt hur stor brandrisken är just nu.

Tänk på att du som gör upp eld alltid har ett eget ansvar för det som inträffar, oavsett om det är eldningsförbud eller inte.

Förbud att elda trädgårdsavfall på tomten

Från och med 1 januari 2024 började nya bestämmelser om bioavfall att gälla. Bioavfall är trädgårdsavfall som främst består av växtdelar, gräsklipp, löv och grenar som kommer från skötsel av trädgården. Även stubbar och vedartat avfall i form av exempelvis grenar klassas som trädgårdsavfall. Bestämmelserna är en del av införandet av EU:s avfallsdirektiv. Läs mer på kommunens webbsida Eldning av trädgårdsavfall på tomten inte tillåtet.

Ansök om dispens för majbrasa hos kommunen

Om du planerar att arrangera en valborgsmässoeld eller majbrasa behöver du ansöka om dispens från förbud att elda trädgårdsavfall. Läs mer om förbudet på kommunens webbsida Dispens för valborgsmässoeldar.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.