Frivilligorganisationer

Organisationer för äldre

I Säters kommun finns flera föreningar som på olika sätt är verksamma inom äldreområdet. Kommunen samarbetar med pensionärsorganisationer och väntjänsten som erbjuder till exempel ledsagning, promenader, läsning , utflykter m.m.

Fixartjänst för äldre personer

Är du äldre och i behov av enklare praktisk hjälp kan du anlita hemfixaren utan kostnad. Du kan få hjälp med enklare sysslor som till exempel att hämta ner saker som är svåra att nå, byta glödlampor, sy i en knapp, avfrosta frysen och en hel del andra sysslor. Kontakta fixarmobilen på telefon 070-285 62 14. Läs mer på kommunens webbsida om hjälp vid enklare arbetsuppgifter.

Träffpunkt för dig med psykisk ohälsa

RSMH-Hoppet är en träffpunkt för personer med psykisk ohälsa. RSMH-Hoppet anordnar utflykter och andra aktiviteter. Här kan du också träffa någon att bara tala med och någon som lyssnar. Du hittar mer information på RSMH-Hoppets webbplats.

MLS
Marie-Louise Snell

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.