Seniorlägenheter

Seniorlägenheter är vanliga bostäder som riktar sig särskilt till personer över en viss ålder, ofta över 55 eller 65 år. Boendet passar för äldre som vill bo bekvämt och ha personer i sin egen ålder som grannar. En del hus har även gemensamma utrymmen med plats för umgänge med grannar och besökare.

Seniorlägenheter kan skilja sig mycket åt i sin utformning och i vad de har att erbjuda. Ibland är det enda utmärkande att alla som bor i huset är över en viss ålder, medan andra kan vara anpassade för att fungera om man har ett rörelsehinder eller vara ombyggt för att ge en god tillgänglighet.

Så får du en seniorlägenhet

För att få en seniorlägenhet ställer du dig i kö hos hyresvärden. När du får en lägenhet betalar du hyra på samma sätt som andra som har en hyresrätt. Seniorlägenheter är inget som du kan söka och få som insats från Säters kommun.

Så får du hjälp när du bor i en seniorlägenhet

Om du skulle behöva hjälp i din vardag kan du ansöka om insats från sociala sektorn i Säters kommun. Biståndsenheten på sociala sektorn utreder ditt behov och tar beslut om insats som gör det möjligt för dig att bo kvar hemma.

MLS
Marie-Louise Snell

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.