Hämtning av sand

Vintertid har du som fastighetsägare ansvaret att sanda och skotta gångbanan utanför din tomt. Därför erbjuder kommunen på grus och sand att hämta gratis på vissa ställen i kommunen. Det är för att du som fastighetsägarna lättare ska kunna sanda på gångbaneutrymmet vid fastigheten. Gångbaneutrymmet är det område mellan din fastighet och gatan. För att vi ska kunna fortsätta erbjuda detta är det viktigt att bara ta det som behövs för det privata bruket. Du får hämta den sand du behöver för privat bruk – max två hinkar – så räcker sanden till alla som behöver.

Grus och sand för kommunens medborgare finns att hämta på följande ställen

  • Säter: Korsningen Sockenvägen/Norrtullsvägen
  • Ulfshyttan: Infarten mot idrottsplatsen
  • Skenshyttan: Bygdegården
  • Stora Skedvi: Vinkelvägen/Villavägen

Ta bort sanden på våren

När våren kommer och det inte längre är risk för halka behöver du som är fastighetsägare ta bort gruset från gångytan utanför din fastighet och se till att det inte hamnar på kommunens ytor som till exempel gator och gräsmattor. Var noga med att inte sprida damm och smuts när du sopar upp grus. Det är inte bra för vår luftmiljö. Om du vattnar gruset innan du börjar sopa så binds dammet och sprids inte i luften.

Om sanden är slut

Gör en felanmälan via kommunens formulär för felanmälan eller ring till kommunens växel på telefon 0225-55 000.

Du kan också ladda ner appen till din mobiltelefon och göra din felanmälan via den. Sök efter ”Felanmälan Säters kommun” i App Store eller Google Play.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.