Säter kommuns lärplattform

Till lärplattformen hör webbtjänsterna Unikum, Skola24 och Tempus. Dessa används inom förskolan, fritidshemmen, grundskolan, gymnasiet och vuxenutbildningen. Till varje tjänst finns även appar, som gör att elever, vårdnadshavare och pedagoger enkelt kan följa elevernas kunskapsutveckling i sina mobiltelefoner eller surfplattor.

Nyhet inför höstterminen 2024!

Från Unikum till Schoolsoft

Säters kommun har upphandlat en ny lärplattform och kommer att byta från Unikum till Schoolsoft. Implementering av Schoolsoft sker under våren 2024.

I lärplattformen kan du ta del av olika typer av information från förskola och skola så som schema, pedagogisk planering, läxor, veckobrev, kalendarium, underlag till utvecklingssamtal. Det är också i lärplattformen Schoolsoft som du som är vårdnadshavare i grundskola och anpassad grundskola frånvaro-anmäler ditt barn från och med höstterminens start i augusti.

I dagsläget finns en del information inlagd i Schoolsoft men inte allt. Kunskapsbedömningar för årkurs F-8 kommer att fyllas på i Schoolsoft inför sommarlovet. Kunskapsbedömningar för årskurs 9 kommer att slutföras i Unikum.

Avtalet med nuvarande lärplattformen Unikum avslutas den 31 juli 2024 och därmed kommer du som vårdnadshavare inte kunna logga in och komma åt någon information till exempel tidigare kunskapsbedömningar och lärloggar. Önskar du spara information som är publicerad i Unikum för ditt barn behöver du spara ner den eller skriva ut den på egen hand.

Ingen ny information kommer att läggas in och publiceras i Unikum efter den 19 juni.

Inga nyheter via e-post

En viktig skillnad mellan Unikum och Schoolsoft är att du inte längre får nyheter publicerade till din e-post utan behöver hålla koll på notiser från Schoolsoft app eller logga in på Schoolsoft webbsida för att ta del av ny information.

Tempus

Förskola och fritidshem fortsätter att använda Tempus på samma sätt som tidigare. Det är där som du anger ditt barns närvarotider.

Så loggar du in i Schoolsoft

Det finns två sätt för dig som vårdnadshavare att logga in, antingen via appen Schoolsoft Vårdnadshavare eller via en webbläsare på https://sms.schoolsoft.se/sater/. Du loggar in med mobilt BankID.

Om du har problem att logga in, vänd dig till din förskola/skola.

Appen finns att ladda ned både för Android och IOS. Sök på Schoolsoft Vårdnadshavare i App Store eller Google play för att ladda ned den.

Schoolsoft har en kunskapsbank med instruktionsfilmer för hur du använder alla funktioner. Besök https://www.youtube.com/@SchoolSoftSverige/videos

Var kan jag hitta vad?

  • Anmäla frånvaro för elever i skolan – Unikum app eller Skola24
  • Ange tider för förskola och fritidshem – Tempus Hemma
  • Ta del av information från förskola och skola – Unikum
  • Utvecklingssamtal, tider och underlag – Unikum
  • Ansöka om ledighet – Skola24 webbsida

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.