Våra musikgrupper

Orkesterverkstad

Orkesterverkstad är en kurs för de elever som deltagit i blåsverkstad  i årskurs 2–3. Nu börjar vi spela blåsorkester på riktigt.

Vi fortsätter med boken Startkart 2 och börjar med olika låtar för blåsorkester. Upplägget är detsamma med ett instrument- och en orkesterpass per vecka.

Säter

Måndagar kl. 14.50–15.20 i sal 1, på Kulturskolan i Säter

Enbacka

Onsdagar kl. 14.30–15.00 i musiksalen, på Enbacka skola

Wirvelwind

Wirvelwind är kulturskolans ungdomsblåsorkester med elever från mellanstadiet. Vi repar varje måndag på Folkets Hus. Ibland åker vi på läger och besöker andra orkestrar för att spela ihop. Spelar du ett blåsinstrument eller trummor är du välkommen att vara med.

Folkets hus

Måndagar kl. 16.00–17.00 på Folkets hus i Säter

Säterblåset

Säterblåset är Säters stora blåsorkester och består av ungdomar från kulturskolan och vuxna musiker. Flera lärare från kulturskolan är med i ensemblen. Säterblåset har flera konserter och spelningar året om. Orkestern har gjort många resor till olika länder i europa. I höst blir det en Tysklandresa.Vi repar varje måndag på Folkets Hus. Du som spelar instrument är välkommen att vara med.

Folkets hus

Måndagar kl. 18.00–19.30 på Folkets hus i Säter

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.