Låtskrivande och musikproduktion

Musikproduktion/Digitalt skapande åk 5-9  

Musikproduktion eller Digitalt skapande är något för dig som är intresserad av att lära dig hur musik skapas och vad man behöver kunna för att t.ex. spela in eller skriva egna låtar. Kursen kommer bestå av olika delar, t.ex. en del där fokuset ligger på att lära sig mer om processerna kring låtskrivning, samt hur man kan arbeta i en portabel studio men ändå få ut ett material som skulle kunnat vara producerat i en stor musikstudio!  

 

Vi kommer arbeta i grupp och enskilt och det finns 5 tillgängliga platser per grupp. (Platser kan komma att utöka)  

Vi kommer arbeta med Ipads och programmet Garageband där man i steg 1 får lära sig hur programmet fungerar och enklare inspelningstekniker. Fortsätter man kursen så kommer lektionerna övergå mer och mer till att arbeta självständigt och fullfölja olika uppgifter som förbereds av läraren. T.ex. att återskapa/spela in ett intro från en känd låt, eller skriva en egen låt med hjälp av 3 ackord som är förbestämda eller varför inte ett trumbeat?!  

 

Även om kursen syftar till att lära ut musikproduktion så kommer det även tas upp en del musikteori och termer som hjälper dig att förstå och skriva/producera musik ensam eller med andra.  

Hårdvara för att producera musik.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.