Restaurang och livsmedel
Om du vill ha ett aktivt jobb med fokus på service är köksbiträde ett yrkespaket för dig. Att jobba i restaurangbranschen innebär högt tempo, goda möjligheter till jobb och din yrkesstolthet ligger i att ha nöjda gäster.
Dahlander kunskapscentrum erbjuder en utbildningar inom restaurang och livsmedel:
- Köksbiträde
Utbildningen ges endast i kombination med SFI/SVA.
Förutsättningarna för att få jobb inom restaurang- och livsmedelsbranschen är goda. Under utbildningen kommer du att få möta olika typer av arbetsplatser och kanske till och med en blivande arbetsgivare.
Sök till kursstart 2025
Ansökan öppnar 26 april 2025 och stänger 1 juni 2025.
Vuxenutbildning yrkesutbildning och kombinationsutbildning SVA
Vuxenutbildning SFI och yrkesutbildning i kombination med SFI
Yrkespaketet är på ett år, heltidsstudier. Du läser yrkesämnen på halvtid och kombinerar med SFI D eller grundläggande svenska som andra språk.
Du kommer omvandla teori till praktisk användning vilket görs på något av metodkök på lokala restauranger i Säter. Delar av utbildningen är också arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det innebär att en del av din studietid är praktisk ute på olika arbetsplatser.
Utbildningen är ett lokalt yrkespaket med ämnen som ingår i restaurang och livsmedelsutbildningar från Skolverket.
Det här kan du jobba med efter utbildningen
Som köksbiträde kan du arbeta inom restaurang och storkök, både i privat och offentlig verksamhet.
I utbildningen får du kunskaper och färdigheter för ditt kommande yrke. Främst kommer du utveckla din kompetens att utföra enklare arbetsuppgifter i kök och servering. Du får också med dig nödvändiga kunskaper om hygien. En viktig del i yrket är en förståelse för gästens upplevelse och en helhetssyn god service och bemötande. Att kunna planera, genomföra och utvärdera arbetsprocesser är också en del av utbildningen samt arbetsmiljöfrågor för att kunna arbeta säkert och ergonomiskt.