Vuxenutbildning

Dahlander kunskapscentrum, där vuxenutbildningarna är förlagda, ligger i det vackra Skönviksområdet vid sjön Ljustern i Säter.

Hos oss har vi ett brett utbud av olika utbildningar i trivsamma lokaler men även på semi-distans eller distans. Vi kan erbjuda dig följande:

  • Yrkesutbildningar där du har möjlighet att inom två år kunna gå ut färdigutbildad i ett jobb. Du kan bland annat söka utbildning i småskaligt jord- och skogsbruk eller som vårdbiträde, undersköterska, barnskötare eller elevassistent.
  • Sfi (svenska för invandrare) erbjuder vi för dig som behöver fokusera mer på att lära dig mer i grunderna i det svenska språket och även det svenska samhället innan du ger dig ut i yrkesutbildningar eller i arbetslivet.
  • Kombinationsutbildning där du som elev har möjlighet att kombinera fortsatta studier i sfi eller sva (svenska som andraspråk) med en yrkesutbildning eller gymnasiala yrkeskurser.
  • Gymnasiala kurser är för dig om du saknar någon kurs från gymnasiet eller behöver läsa någon kurs för att bli behörig mot vidare studier på t.ex. högskola eller universitet, eller om du aldrig läste hela eller delar av gymnasiet. Vi hjälper dig att komplettera dina studier med det du behöver och vi gör upp en studieplan. Då får du en tydlig plan framåt och en tidsram för hur lång tid det kommer ta för dig att studera för att nå dina drömmar och mål
  • Grundläggande kurser är för dig som saknar kunskaper från grundskolan eller som aldrig läst grundskolan.
  • Kommunal vuxenutbildning som anpassad utbildning är kommunens vuxenutbildning för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning, eller som har fått en betydande och bestående begåvningsmässig funktionsnedsättning på grund av en förvärvad hjärnskada.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.