Trygghetslarm

Trygghetslarm är till för att ge trygghet i så att du kan bo kvar i ditt hem så länge som det är möjligt och så länge som du själv vill.

Ett trygghetslarm är en larmanordning som är kopplad till ditt eluttag. När du trycker på larmknappen kan du dygnet runt komma i kontakt med trygghetscentralen för att få hjälp när något akut har hänt.

Så fungerar ett trygghetslarm

  • När ditt larm installeras lämnar du samtidigt en kopia på din bostadsnyckel till hemtjänstpersonalen.
  • Trygghetsknappen sitter på din handled, ungefär som en klocka, eller hänger som ett halsband. En basenhet som används för att kommunicera med dig placeras på en central plats i ditt hem.
  • När du trycker på knappen kommer du i kontakt med Trygghetscentralen som kan prata med dig genom basenhetens högtalare.
  • Om Trygghetscentralen inte får kontakt med dig så ringer de alltid upp på din telefon.
  • Om du inte svara på din telefon så ringer Trygghetscentralen till hemtjänstpersonalen som då åker  hem till dig.

Varje dygn görs ett provlarm

Var tjugotredje timme görs en automatisk säkerhetskontroll. Blir det strömavbrott fungerar larmet med batteri i 36 timmar. Kontakta alltid hemtjänstpersonalen om du haft ett längre strömavbrott.

Uppsägning eller flytt av trygghetslarm

Om du ska flytta ska du alltid meddela hemtjänstpersonalen i god tid innan din flytt. Trygghetslarmet behöver installeras i den nya bostaden innan du flyttar in. Detsamma gäller om du byter lås i din bostad.

Om du inte behöver larmet ska du eller en anhörig till dig kontakta hemtjänstpersonalen. Larmet kan inte överlåtas till någon annan.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.