Budget- och skuldrådgivning

Om du bor i Säters kommun och har hamnat i ekonomiska svårigheter har du möjlighet att få kostnadsfri budget- och skuldrådgivning.

Om du har svårt att få inkomster och utgifter att gå ihop

Alla kan någon gång hamna i ekonomiska svårigheter. Budget- och skuldrådgivningen försöker hjälpa dig att leva ett självständigt liv och klara dina skulder. Rådgivningen finns till för dig som är skuldsatt, har varaktiga betalningsproblem och inte ser någon möjlighet att få balans i ekonomin. Du får hjälp att klargöra problem, hitta lösningar och få råd om din hushållsekonomi. Du kan också få hjälp med att ta fram nya, realistiska avtal för att reglera dina skulder. Rådgivningen kostar dig ingenting och vi har tystnadsplikt. Vi kan tillsammans försöka förbättra din situation. Du kan bland annat få :

  • råd om hushållsekonomi och budgetplanering
  • hjälp att söka individuella lösningar för att använda dina pengar på bästa sätt.

Om du är så skuldsatt att du inte kan betala dina skulder

Om du inte kan betala dina skulder kan du eventuellt få skuldsanering. Skuldsaneringslagen förändrades den 1 november 2016. Enligt de nya reglerna kan även näringsidkare som bedriver verksamhet i mindre omfattning beviljas skuldsanering.

Du får givetvis kontakta kommunens budget- och skuldrådgivare om du vill veta mer eller ha hjälp och råd kring ansökan om skuldsanering. Boka tid för besök hos budgetrådgivaren på telefon 0225-55 228.

PE
Pia Eskola

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.