Säterdalen

Säterdalen är utflyktsmålet för hela familjen, med sitt halvmilslånga ravinsystem som ligger mellan Säter stad och Dalälven. Säterdalen har en helt unik natur med höga biologiska värden och en stor artrikedom. Här finns lekplatser för barn i alla åldrar, vandringsleder, picknickplatser, scener och evenemang, och servering i Dalstugan sommartid.

Exempel på evenemang är midsommarfirande, teater, tisdagsträffar med veteranfordon, loppisar, konserter och aktiviteter för barn.

Delar av Säterdalen är ett vackert naturreservat. I naturreservatet kan du bland annat besöka Prins Gabriels rastplats. Rastplatsen i Säterdalen var en dopgåva från Dalfolket till prins Gabriel, och prins Gabriel invigde den vid ett besök i naturreservatet, tillsammans med sina föräldrar. Rastplatsen ligger i anslutning till en av ingångarna till naturreservatet och vaktas av en stor träbäver.

Nytt i Säterdalen

I juni 2022 invigdes den nya lekparken Lilla Säter som är en miniatyr av trästaden Säter. Här finns väveriet, stadshotellet, Rådhuset med finkan, stadsmuren och mycket mer som triggar fantasin till härliga rollekar. Lilla Säter är värt en omväg och utflyktsmålet alla kan njuta av. Läs mer på kommunens webbsida Lilla Säter.

Äta i Säterdalen

Dalstugan

Under sommarsäsongen är det öppet  i Dalstugan som erbjuder ett sortiment av mat, fika och glass (samt har fullständiga rättigheter).

Fäboden

Under vecka 30 finns kafé och djur på plats.

Grillplatser

Grillplatser finns både i folkparken och naturreservatet.

Evenemang i Säterdalen

I Säterdalen finns evenemang för alla åldrar. Se vilka evenemang som är på gång i kalendern på Visit Dalarnas hemsida. 

Att ta sig till Säterdalen

Att komma till Säterdalen är lätt. Stora ingången till Säterdalen ligger ett stenkast från järnvägsstationen och centrala Säter (med möjlighet att komma med buss). Vid stora ingången finns en kostnadsfri besöksparkering.

Vill du veta mer om Säterdalen?

Du hittar också mer information på Säterdalens Facebooksida www.facebook.se/saterdalen och på Visitdalarnas webbplats om Säterdalen.

Mer information om naturreservatet hittar du på Länsstyrelsen i Dalarnas läns webbplats.

Vill du veta mer om Säterdalen: läs gärna boken om Säters Dal, skriven av Tomas Ljung och publicerad av Länsstyrelsen i Dalarnas Län.

karta Säterdalen
Karta: Confetti 2022

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.