Kyrkor

I Säters kommun finns fyra kyrkor som du kan se på bild och läsa lite mer om här. Vi kan varmt rekommendera att åka och titta på alla kyrkorna. I många av kyrkorna bjuds det ofta på olika arrangemang. Dessa brukar visas i evenemangskalendern på Visit Dalarnas hemsida.

Gustafs kyrka

Gustafs kyrka restes under stora uppoffringar mellan 1765-68. Den upphöjdes sedan från annexkyrka under Stora Tuna till församlingskyrka i egen socken enligt ett kungligt dekret 1775. Namnet fick kyrkan och socknen dela med konungen själv. Mer information om Gustafs kyrka finns på Visit Dalarnas hemsida.

Gustafs kyrka. Foto: Säters kommun.
Gustafs kyrka. Foto: Säters kommun

Silvbergs kyrka

Silvbergs originellt utförda, åttkantiga kyrka i Grängshammar uppfördes efter ritningar av S. Enander. Hon stod färdig 1834 och ersatte ett medeltida kapell i Östra Silvberg. Läs mer om Silvbergs kyrka på Visit Dalarnas hemsida.

Silvbergs kyrka. Foto: Nils Fältman.
Silvbergs kyrka. Foto: Nils Fältman

Stora Skedvi kyrka

Stora Skedvi kyrka är en av Dalarnas äldsta och räknar sina anor från 1200-talet. Hon har ett altarskåp från 1400-talet och vackra kalkmålningar i taket från 1500-talet. Mer information om Stora Skedvi kyrka finns på Visit Dalarnas hemsida.

Stora Skedvi kyrka. Foto: Säters kommun.
Stora Skedvi kyrka. Foto: Säters kommun

Säters kyrka

Säters kyrka är byggd i monumental ny-klassicistisk stil på en gammal kyrkplats. Hon började resas 1778 och stod färdig ett 20-tal år senare, men fick ett nytt torn redan 1806-07. Läs mer om Säters kyrka på Visit Dalarnas hemsida.

Säters kyrka. Foto: Säters kommun
Säters kyrka. Foto: Säters kommun

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.