Anläggningar och sporthallar

I Säters kommun finns goda möjligheter till en aktiv fritid. Det finns bland annat tennisbanor, fotbollsplaner och miltals med motions-, vandrings- och elbelysta skidspår.

Det finns något för alla

I tätorten Säter finns kommunens största idrottsplats med ishall, fotbollsplaner och friidrottsbana. Intill centralorten, vid Dalsbyvägen, ligger ridklubbens stall och ridbana. På Skönviksområdet finns sim- och sporthall med en 25-meters bassäng, barnbassäng, gym och bastu. Det finns även en varmvattenbassäng som Säters kommun idag driver på området. Det är även ute vid Skönviksområdet som golfbanan naturskönt ligger. Den har under flera år valts till Dalarnas bästa golfbana. 

I kommundelen Gustafs, på Morbyvallen hittar du fotbollsplaner, tennisbana, boulebana, BMX-bana och elljusspår. I Enbacka, vid skolan, ligger en multiarena för sport och en gymnastikhall.

I kommundelen Stora Skedvi finns en fullstor sporthall vid namn Skäve Arena, fotbollsplaner, elljusspår och en multiarena för sport.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.