Stipendium och priser

Ett stipendium består av pengar som delas ut till personer eller organisationer för att stödja ett bra ändamål. I Säters kommun kan du söka kulturstipendium för unga samt Säters kulturpris.

Kulturstipendium för unga

Kulturstipendiet avser uppmuntra och stimulera ungdomar till fortsatt utövande och upptäckande av konst och kultur. Det utdelas exempelvis till en ungdom eller en grupp som gjort skillnad för andra unga, berikat kulturlivet i Säter, visat på en särskilt konstnärligt djup eller engagemang och/eller som har god potential att utvecklas vidare inom sin konstform.

Säters kulturpris

Priset delas ut till en person eller grupp som ideellt har bidragit till att utveckla kommunens kulturliv inom musik, teater, lokalhistoria, museiverksamhet, bildskapande, författarskap eller inom verksamhet som främjar läsning med mera. Kulturpriset kan även delas ut till personer som är aktiva inom kulturell verksamhet på annan ort med personlig anknytning till kommunen.

Mer information om kulturstipendium för unga och Säters kulturpris finns på kommunens webbsida Stiftelser, stipendier och priser

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.