Restaurangen, Skedvi Bröd, är nominerade till Årets Unga Företagare
Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade del 15.
Inför de utmärkelser som delas ut vid årets Företagarfest den 4 juni vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av jurygruppernas arbete. Sist men inte minst presenteras ett av tre nominerade företag till Årets Unga Företagare i Säters kommun.
Hej Emma och grattis till er nominering till Årets Unga Företagare!
Vi når Emma Bergqvist, som driver Restaurangen på Skedvi Bröd tillsammans med sin sambo Linus Andersson, när hon håller på och avslutar dagens jobb i restaurangen.
-Tack! Ja, nyheten har nått ändå ut till ”Skäve” och vi är glada för nomineringen, säger Emma
Hur kom det sig att ni blev med restaurang?
– Jag och Linus träffades i Sälen på Lammet & Grisen och har alltid jobbar ihop, tanken om att göra något för oss själva växte med tiden. Så när möjligheten dök upp här i Skedvi var det inget att tveka på.
Vilket år drog ni i gång här?
-Det var 2019 och vi hann beta av julborden och precis hämta oss efter det när pandemin knackade på…
Pandemin ja, hur påverkades ni av den?
-Vi hade ju inget att jämföra med, och jag måste säga att det ändå har gått bra trots allt. Nu blir det första sommaren utan restriktioner och vi har ingen aning om vad vi står inför, mycket spännande.
Det är en lyx att få vara i det här sammanhanget i Skedvi, att få arbeta med fina lokala råvaror och nu utan restriktioner känns det verkligen skitkul, det är bara att gasa, säger Emma och fortsätter:
Bra också med samlingsnamnet Skedvi Bröd, där vi är flera olika företagare, som finns under namnet och en och samma hemsida. Det är mer som en destination med mat som fokus.
Hur många är ni som arbetar i Restaurangen?
-Det är jag och Linus, vi är båda kockar men jag arbetar en del ute i restaurangen också, och så har vi en fast anställd. Under högsäsong så är vi upp mot 10 personer.
Är det svårt att få tag på personal?
-Det är tufft, kockar har det varit brist på i många år, men det är inte så enkelt att få tag på servispersonal heller, det känns som det har blivit ännu tuffare efter pandemin.
Vad tänker du om framtiden? Var är ni om 5 år?
– Jag hoppas förstås att utvecklingskurvan går fortsatt uppåt, att ännu fler får upp ögonen för lokalproducerat och det vi gör.
Vad är det bästa med era yrkesval?
-Linus gillar nog mest att han får jobba fritt matmässigt och skapa som han vill. Själv älskar jag farten i jobbet, teamkänslan här och att det är så socialt, avslutar Emma.
Stort lycka till framöver då!
Tack!