Solvarbo Entreprenad är nominerade till Årets Unga Företagare

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade del 14.

Inför de utmärkelser som delas ut vid årets Företagarfest den 4 juni 2022 vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av jurygruppernas arbete. Idag presenteras ett av tre nominerade företag till Årets Unga Företagare i Säters kommun.

När vi en solig eftermiddag får tag på Oskar Knäpp, Solvarbo Entreprenad, har han precis vaknat.

Grattis, du och ditt företag är ett av tre nominerade till Årets Unga Företagare!

-Tackar, kan inte förstå hur det gått till men kul i alla fall.

Vad är det du gör i ditt företag?

-Jag hyr ut mig själv och min personal till olika mark- och anläggningsjobb. Just nu är det mycket markjobb på järnvägen vilket gör att man måste jobba på natten när det inte går så många tåg, berättar Oskar, och fortsätter;

Och så har jag en hyresfastighet i företaget, en liten med 3 lägenheter. Det är lite att pyssla med.

När startade du Solvarbo entreprenad?

-2018, innan var jag anställd och arbetade med liknande saker i 7 år.

Hur ser det ut med jobb? Vilka är dina kunder?

-Mina kunder är andra företag och en del privatpersoner. Jag har turen att bli anlitad av äldre företagare, det är jag tacksam för. Det finns otroligt mycket jobb nu, det har funnits bra med jobb hela tiden men nu är det extremt, jag har tackat nej till 2 jobb idag bara. På 4 år har jag bara suttit hemma 1 dag mellan 7-11 och inte haft något jobb, säger Oskar.

Hur många är ni i företaget?

-Jag har kört själv fram till i februari i år då jag har anställt 1 person. Jag brukar också anlita andra med F-skattsedel. Alla känner alla, vi hjälps åt.

Vad gör du på vintern?

-Genom några äldre entreprenörer får jag köra snöröjning. Jag är tacksam för mina kontakter. De kan mycket, det är bra att ha dem och fråga om råd, samt att de vill dela med sig av jobb och av sina erfarenheter.

Vad gör du om 5 år?

-Det får framtiden utvisa. Nu är det så oroligt i omvärlden så man blir fundersam. Kriget i Ukraina och pandemin. Det får ju en hel del affärsmässiga följder förutom mänskligt lidande. Materialpriser stiger över dagen, bränslepriser likaså, och ränteläget…Hoppas det rätar upp sig.

Kanske har jag fler fastigheter då? Vi får se.

Men jag tycker att de andra två nominerade i samma kategori är betydligt mer värdiga vinnare, så jag hoppas det blir någon av dem som får äran, avslutar Oskar.

Lycka till med allt!

-Tackar!

Oskar Knäpp, Solvarbo Entreprenad.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.