Snickarna i Säter är nominerade till Årets Unga företagare

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade del 13.

Inför de utmärkelser som delas ut vid årets Företagarfest den 4 juni 2022 vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av jurygruppernas arbete. Idag presenteras ett av tre nominerade företag till Årets Unga Företagare i Säters kommun.

Hej Alexander Eriksson, Snickarna i Säter, grattis till nomineringen!

-Tack!

När startade du ditt företag?

– 2017 startade jag Snickarna i Säter. Jag ville prova att vara egen efter några år som anställd.

Vad gör ni?

-Vi gör främst husbyggnationer, nyproduktion av villor men även utbyggnader och renoveringar, berättar Alexander.

Vilka är era kunder? Hur hittar de er?

-Vi arbetar främst i närområdet med privatpersoner. Många får tips om oss genom husleveratörer, annars är det mycket mun till mun. Gör man ett bra jobb så sprider det sig.

Hur kom det sig att du blev snickare?

-Som barn hemma på gården hjälpte jag pappa med allt möjligt i den vägen och byggde egna kojor också. Morfar han har alltid haft ett stort intresse för hantverket och hemma hade han en ett snickeri När jag var där och hälsade på som liten så hann jag knappt heja på mormor innan jag sprang till snickarverkstan. Så det är morfar och pappa som varit mina inspiratörer. Gymnasievalet var enkelt det blev bygg- och anläggningsprogrammet.

Vad är det bästa med ditt yrke?

-Att få arbeta med kroppen, vara ute mycket, träffa folk, omväxlingen och att få hålla på med hantverket. Ingen dag är den andra lik, berättar Alexander och fortsätter:

Som egen med anställda är det också en rolig bit med dem, att skapa teamkänsla, arbetsleda och lära ut till dem som inte har så mycket erfarenhet. Det skulle jag egentligen vilja ägna mer tid åt.

Hur många är ni i företaget?

Det är jag och 6 anställda. Vi har vuxit vartefter, i dagsläget skulle vi nog behöva vara några till men dels är det inte så enkelt att få tag på rätt folk med ett genuint intresse för arbetet och så har vi en del timmar att jobba igen nu då vi alla blev sjuka i covid samtidigt. 500 sjuktimmar blev det och det är mycket att jobba igen. Det är ju svårt att jobba hemifrån i vårt yrke……

Ja, så pandemin drabbade er alltså?

-Ja, det har funnits jobb, absolut men när alla blir sjuka är det tufft. Dessutom var det svårt med transporter av material och på det har både virkes- och drivmedelspriserna rakat i höjden.

Vad tänker du om framtiden, var är ni om 5 år?

Jag hoppas på fortsatt tillväxt, att ha ett stadigt och starkt företag. Att Snickarna i Säter är ett självklart val för fler som behöver våra tjänster. Och att pandemin har avtagit, att priserna på virke och drivmedel har stabiliserats, avslutar Alexander

Då får vi önska lycka till framöver med allt!

Tack!

Vinnarna i samtliga kategorier avslöjas på Företagarfesten den 4 juni, läs mer och köp biljetter här .

Alexander Eriksson, Snickarna i Säter.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.