Säters Cykel och Motor AB nominerade till Årets Unga Företagare

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade, del 14.
Inför de utmärkelser för 2022 som delas ut vid årets Företagarfest den 18 mars vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av  jurygruppernas arbete. I dag presenteras ett av tre nominerade företag till utmärkelsen Årets Unga Företagare.

När vi når Christoffer Tiurinen och sambon Emelie Wester, Säters Cykel och Motor, med beskedet att de är nominerade till utmärkelsen Årets Unga Företagare är de precis hemkomna från en resa till Texas, USA.

-Jätteroligt att vi är nominerade, så sjukt roligt när man lägger ned så mycket tid på sitt företagande. Extra roligt att det är ungdom så här när man ändå är 33 år, säger Christoffer och ler.

Så har ni varit på semester?

-Nej inte direkt, vi har haft en mycket lyckad resa med fokus på nästa års skotrar samt uppdateringar i fyrhjulingsprogrammet!

Spännande! Vi hade ju ett samtal förra året (läs artikel här: Säters Cykel och Motor är nominerade till Årets Säterambassadör | Säter kommun (sater.se). Vad har hänt sedan sist?

-Vi har verkligen jobbat på.  Bland annat med organisationen, skapat en trädstruktur över all personal och jobbar utifrån detta för att göra vardagen enklare för alla. Och jag fokuserar lite mer på Cykel & Motor nu för att vi ska kunna ligga med mer i framkant i branschen, berättar Christoffer.

-Vi är även snart 5 st tjejer på firman, vilket behövs då det är en mansdominerad bransch, så det behövs fler tjejer och det kan man se på fler företag att det kommer in något fler tjejer, berättar Emelie’.

Hur är det med namnet då, nu när ni inte längre säljer cyklar, har ni ändrat?

-Vi har skapat ett tilläggsnamn, aktiebolaget heter fortfarande Säter’s Cykel & Motor, men vårt tilltalsnamn kommer vara Säter’s Powersport!  Vi kommer gå ut mer med detta i vår och ändra namn, men vi har redan nu gått ut med det mer och mer och använt detta på sociala medier, skyltar mm.

Vad tänker ni om framtiden?

-Vi ska försöka utveckla vårt sortiment, men det kräver en hel del logistik som måste vara på plats först, något man lärt sig med tiden vilken ände man ska börja med.

Vad en utökning av sortimentet innebär, vet vi inte exakt i dagsläget, men vi har mycket spännande idéer som vi ska förverkliga!

Det börjar ordna upp sig med tillgång av produkter för oss, vi har haft det ganska kämpigt med tillgångar så vi har jobbat otroligt mycket med planering för att fortsätta omsätta pengar, vi har haft ett riktigt bra år men det krävs också mycket planering, berättar Christoffer och fortsätter,

Vi kommer också in i någonting nytt nu som vi inte varit med om tidigare, ökade kostnader för konsumenten så som räntor, elpriser, matpriser mm. Så det gäller för oss att vara smarta framöver!

Mycket spännande på gång alltså, lycka till!

-Tackar!

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.