Säters Camping är nominerade till Årets Värdskap samt till Årets Säterambassadör

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade, del 8.
Inför de utmärkelser för 2022 som delas ut vid årets Företagarfest den 18 mars vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av  jurygruppernas arbete. I dag presenteras ett av tre nominerade företag till utmärkelsen Årets Värdskap samt till Årets Säterambassadör.

-Otroligt roligt utbrister Ben De Vries när jag når honom och hans fru Annemarie med beskedet att de är nominerade i två kategorier av utmärkelser som delas ut vid Företagarfesten 18 mars: Årets Värdskap samt Årets Säterambassadör.
I bakgrunden skäller hunden Daisy som har spanat in några skridskoåkare på Ljustern utanför campingen där paret De Vries nu bor och stormtrivs.

Berätta, när startade er företagarresa här i Sverige?

-Vi kom från Nederländerna 2012 och hamnade i Kopparberg där vi startade present- och klädbutik. Parallellt renoverade vi ytterligare en lokal i huset där vi 2013 öppnade kafé. 2017 slutade vi med kläder och gjorde i stället restaurang av klädbutiken. Där hade vi gäster från när och fjärran.

2021, i februari, hittade vi Säter och Säters Camping och föll direkt, vi slog till och tillträde den 8 mars.

-Det är ett så underbart läge, så vacker, vi är förälskade i platsen, utbrister Annemarie, och fortsätter, Dessutom ligger campingen på gångavstånd till centrala Säter vilket är ett stort plus.
Det gör att vi får Säterbor hit för en fika eller matbit när vår restaurang/café är öppet, och våra campinggäster kan enkelt besöka butiker och näringsställen inne i Säters centrum.
Det är så trevligt med badet dessutom, det är många Säterbor som kommer hit och njuter av det, ja vi har även badgäster från Borlänge, Hedemora och Avesta.

-Vi har jobbat hårt och renoverar vartefter för att få det så snyggt, stiligt och rent som vi vill ha det. Vi siktar mot att bli Dalarnas Pärla och recensionerna som vi får säger oss att vi är på rätt väg, berättar Ben.

Har ni några anställda?

-Sommarjobb brukar vi kunna erbjuda. Annars gör vi allt själva, städar, lagar mat, checkar in och ut gäster bland annat. Vi rör oss alltid i området och passar på att småprata med våra gäster.

Min fru och jag är vana att arbeta tillsammans och är jättebra team, vi har varit ett par i 30 år och arbetat tillsamman sedan 2012.

Var kommer era gäster ifrån?

-Hela Sverige, Nederländerna, Tyskland, Norge, Danmark, Polen, Schweiz och Frankrike.
Här kan de äta våra pannkakor och Fishs and chips och njuta av den vackra utsikten och lugn och ro.

Vad gör ni just nu?

-Nu laddar vi för kommande säsong och planerar för vidare rustning av campingen, avslutar Ben.

Lycka till med det och campingen framöver!

Tack!

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.