Nischade företagare med tum som specialitet

Hej Marianne Lenne på företaget Centry, vad gör ni?

-Centry är en webbutik där du kan hitta allt som har med tum att göra i bult och skruvväg, samt en hel del annat för, privatpersoner och verkstäder.

Hur länge har ni varit igång?

– Vi, min man Lars och jag har alltid sålt verktyg och maskiner till verkstäder men då mest uppsökande försäljning. Vi upptäckte tidigt att det inte var så lätt att hitta tumbultar så det blev vår nisch. Vi har själva en amerikans bil en Thunderbird-66 cabriolet som vi har haft i 20 år så där har vi egen erfarenhet av hur svårt det är att hitta artiklar i tum.

Vad använder man tumbult till?

-Skruv och bult i tumstorlek används i engelska och amerikanska bilar, snöslungor och gräsklippare av engelskt eller amerikanskt märke, i lampor, möbler, datorer och pistoler till exempel.

-Verkligen en nischad webbshop, hur hittar era kunder er?

-Många letar verkligen efter artiklar i tum såsom bult, mutter, skruv med mera och söker man på webben kommer Centrys webbshop upp.

Är ni kända här i regionen?

-Nej absolut inte, många blir förvånade när de ser att adressen är Stora Skedvi. Vi har ju ingen fysisk butik men vi kan naturligtvis lägga ut om man och beställer via webben och vill hämta själv på plats. Vi har våra varor i ett ställ på väggen i garaget där vi har allt uppsorterat i dimensioner. Lager i någon större omfattning har vi aldrig haft tidigare, men tumartiklar har vi alltid hemma, till webbutiken som dessutom håller koll på lagret
Webbutik har vi haft sedan 2016, här har vi vår svärson att tacka för nuvarande utseende och funktion, han tycket vår gamla webb såg för eländig ut och har hjälp oss att fixa till den nya.

Hur tänker ni framåt med företaget, ni är ju pensionärer, vore det inte skönt att inte ha något att passa?

-Det är lagom mycket att göra och nu som pensionär har jag ju faktiskt tid.  Dessutom har våra kunder tålamod, eftersom det är så svårt att hitta våra produkter så när man äntligen har gjort det så kan man tänka sig att vänta några dagar på leveransen.

Några nya produkter på väg in?

-Ja, vi ska faktiskt utöka med en annan efterfrågad produkt nämligen Insexskruvar

Finns det en högsäsong för era varor?

-Absolut, vår och sommar. Så nu är det bara att ladda för anstormningen.

Lycka till med säsongen!

-Tack!

Företaget-Centry
Företaget Centry

Intervjun ägde rum 2021.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.