Mårs Jord och Skog AB är nominerade till Årets Nyföretagare

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade, del 2.
Inför de utmärkelser för 2022 som delas ut vid årets Företagarfest den 18 mars vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av  jurygruppernas arbete.

Johan Mårs, Mårs Jord och skog AB, svarar när han sitter i bilen vid ett jobb strax utanför Skedvi.

Hur känns det att vara en av tre nominerade företagare i kategorin Årets Nyföretagare?

-Jätteroligt, känns som en vinst bara det att vara nominerad, svarar Johan.

Hur länge har du arbetat med skogsvård?

-Jag var anställd vid Mellanskog i 6 -7 år efter att jag gått gymnasiet i Älvdalen. När de sade upp oss som arbetade med skogsvård för att anlita entreprenörer i stället så blev det ett startskott för mig att arbeta i min enskilda firma, jag har en gård med skog, så steget var inte så lång. 2021 bildade jag aktiebolaget för att kunna skilja på mina uppdrag och det privata skogsbruket.

Har du anställda?

-Ja, jag har två personer som röjer, min far arbetar halvtid i företaget och min sambo Sandra arbetar på timme med det administrativa och med bokföringen. Jag har också en kollega/underentreprenör som arbetar tillsamman med mig.

Hur får du dina uppdrag?

-Jag har kontrakt med Mellanskog, Stora Enso och Bergkvist-Siljan, de löper på 1 år i taget och utvärderas därefter i ett affärsutvecklingssamtal. Jag får också jobb av privata skogsägare, det är ryktet om bra utförda uppdrag som sprider sig, det är roligt. En del tomthuggningar blir det också, privatpersoner som hör av sig och vill ha ner något träd.

Dessutom leder jag utbildningar/kurser för röjsågskörkort och gör också planeringsarbete/snitsling inför gallring och föryngringsavverkning. Så det är fullt upp.

Jag är glad över att ha så bra med jobb så jag till och med måste tacka nej till uppdrag, berättar Johan.

Då vill vi önska lycka till med allt framöver!

-Tack!

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.