Magkänsla som skapat tillväxt

I ljusa och rymliga lokaler på Kungsvägen 31 träffar vi Ulrika och Fredrik Nygren ägare av ViNi Ekonomikonsult AB.
Ulrika och Fredrik, som träffades på jobbet på en större revisionsbyrå i Borlänge, ville komma närmare kunderna och få följa deras utveckling.

-Det är ju det som är roligt, säger Ulrika. Att få se företagare och företag utvecklas. Under några dagar i juni 2013 funderade vi på detta med att starta eget innan vi bestämde oss och sade upp våra tjänster.

Oj! Det var snabbt, mina fördomar säger mig att ekonomer är mycket för både hängslen och livrem och inte bara kastar sig ut, eller?

-Vi hade gjort en ekonomisk plan för ett år så vi skulle kunna klara oss, sålde bland annat en av bilarna. Men magkänslan sa att vi skulle göra detta, så var det bara, säger Fredrik.

Vi började jobba hemifrån men i oktober samma år slog vi upp portarna i det som idag är ICAs förbutik, där anställde vi vår första medarbetare. Vi började känna oss lite trångbodda och när vi letade lokal så hamnade vi här på Kungsvägen 31.  I samband med det förvärvade vi ett befintligt bolag, Rolf Erikssons Data revision.
Idag är vi åtta personer, både kvinnor och män i blandade åldrar vilket verkligen berikar. Lokalerna har vi renoverat och vi nu gott om utrymme.

Hur hittar kunderna er?

-Vi började från noll. Fredrik är från Säter och vi hade ett bra nätverk här, vilket gjorde sitt till.  Det har bara rullat på, jag tror vi har annonserat två gånger i Säterbladet, det är nog allt, berättar Ulrika.
I dag har vi kunder i Säter, Borlänge, Stockholm och Frankrike, vilket är jätteroligt. 90 % av våra kunder kommer in via befintliga kunder eller genom bekanta eller för att de känner oss.

Nu är ni nominerade för tredje gången till Årets Tillväxtbyrå i Dalarna, hur känns det?

-Jätteroligt! Man mäter nyckeltal, omsättningsökning, personalökning, resultat. 2018 vann vi, 2019 kom vi trea och nu är vi nominerade igen, fantastiskt kul. Att vara en av de 10 bästa byråerna i Dalarna känns stort, säger Fredrik.

Har pandemin påverkat er?

-Inte så mycket, visst har vi sett att det finns de som har det tufft men vi har klarat oss bra. Pandemin har däremot påverkat arbetssättet, vi har färre fysiska möten med kunder, det blir fler digitala istället och det förkortar ju avstånden på ett bra sätt, säger Ulrika

Hur är livet som egen företagare?

-Vi trivs bra med det. Yrket i sig ger ju också en viss frihet för oss allihop att kunna planera vår tid. Vi är ju inte fast i vissa tider utan har mer ett jobb att utföra, det går bra att kombinera med familjelivet, berättar Fredrik

Då får vi önska lycka till framöver.

-Tack!

Fredrik och Ulrika, ViNi Ekonomikonsult AB

Intervjun ägde rum 2021.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.