Krögare sökes

Det är en strålande höstdag när vi svänger in på gårdsplanen framför anrika Ulfshyttans Herrgård där ägarparet Bo Liu och Ying Zhou väntar.

-Vi älskar Ulfshyttan, säger Bo.
Det är verkligen begripligt en dag som denna.

Hur kommer det sig då att Bo och Ying med ursprung i Kina hamnade här i vackra Ulfshyttan?

-Vi har bott i Sverige mer än halva våra liv nu, berättar Ying. Bo kom till Sverige för att forska och arbeta inom hjärtkirurgi 1989.  Jag, som då var sjuksköterska, och vårt äldsta barn följde efter ett år senare.
Vi bor idag i Stockholm, driver bland annat en Optimuskliniken, en privat klinik, i Upplands Väsby med 12 medarbetare, och har tre barn som alla går på KTH.

-Det är tack vare barnen som vi hamnade i dessa trakter. Alla älskar slalom så vi letade en stuga i närheten av Romme Alpin och hittade vår vid Sandvik, inte långt härifrån. Vi har varit här under 14 års tid. Vi gillar människorna, naturen och den spännande historien i trakten. En sommar för flera år sedan var jag här vid herrgården, drack kaffe i paviljongen och fastnade direkt, säger Bo

Det har känts tråkigt att herrgården varit stängd för allmänheten i så många år, så när möjligheten att köpa fanns så slog vi till och herrgården blev vår förra året, berättar Bo.

Vad har hänt sedan dess?

-Vi har renoverat en del, både rum och matsal. Prövat oss fram med bland annat Bed & Breakfast under sportloven och sommaren. Vi är uppe här varje helg och har då öppet för fikasugna gäster.

Det är många som har minnen från Ulfshyttans Herrgård, stannar till och tar en koppkaffe och berättar om sina upplevelser från förr.

Framtiden då?

-Det finns mycket kvar att göra förstås med renovering , vi har även planer på laddboxar och ett utegym längs ute på udden, säger Bo och pekar ut mot halvöns udde.

Men framför allt behöver vi någon som driver restaurangen, någon företagare som vill utveckla detta tillsamman med oss när det gäller mat och dryck. Då kan vi verkligen satsa fullt ut.
Hittills har vi ordnat frukost och enklare middagsrätter men har inte själva den tiden och kunskapen när det gäller restaurangen, säger Ying. Vi driver vår vårdcentral och har fullt upp med det under veckorna nu, även om planen på sikt är att spendera mer tid här.

Vi hoppas på någon från trakten men planerar även att höra oss för i Stockholmsregionen.
Någon som, precis som vi gjorde, faller för platsen och ser möjligheterna här, avslutar Bo.

Stort lycka till framöver då!

-Tack!

Bo Liu och Ying Zhou, nya ägarna av Ulfshyttans Herrgård.

Intervjun ägde rum 2021.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.