Janes Underkläder är nominerade till Årets Värdskap

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade del 9.


Inför de utmärkelser som delas ut vid årets Företagarfest den 4 juni 2022 vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av jurygruppernas arbete. Idag presenteras ett av tre nominerade företag till Årets Värdskap i Säters kommun.


Jag når Amanda Östberg och Jane Näslund-Nygren på Janes Underkläder över telefon.

-Tänk att vara nominerade för något man älskar att göra, utbrister Jane glatt. Det känns roligt och ärofyllt! 

Janes underkläder, hur började det?

-Jag byggde upp företaget med homepartys i början och hade sedan butik i det ombyggda dubbelgaraget hemma på gården när vi bodde i Mora by, berättar Jane. 

När vi flyttade hit till Uddsarvet i Gustafs så var tanken att vi bara skulle mellanlanda med butik i Borlänge under ett år medan vi byggde upp butiken här 2012, men det blev flera år än vi hade tänkt. 

-Jag började jobba i butiken i den vevan, 2012, berättar Amanda. 

2017 stängde vi butiken i Borlänge, 2018 i april slog vi upp portarna här i Gustafs. Det var perfekt att bli kvar några år extra i Borlänge, då hade vi hunnit bygga upp en kundkrets som gärna följde med oss hit. ”Vi åker till er var ni än är” fick vi höra, det värmde, säger Jane

Hur hittar kunderna er?

– Ofta får vi höra att det är genom vänner eller på jobbet som någon har rekommenderat oss. Vi blir så glada! Vi är ju också väldigt aktiva i våra sociala kanaler, man ser något i sitt flöde och blir nyfiken till ett besök, berättar Amanda

Ni säljer inte bara underkläder, eller hur?

-Nej, det började med underkläder samt badkläder. När pandemin kom stannade badkläderna helt av eftersom världen stängde ner, och vi fick då ännu större efterfrågan på andra kläder och valde då att komplettera även med vanliga kläder i vårat sortiment. Det kändes helt rätt! Och nu har vi det sortiment vi vill ha – och alla möjliga storlekar på det mesta från 34 till storlek 54. Vi vill att det ska finnas något för alla kvinnor hos oss. 

Vi gör även fantastiskt roliga event; tjejkvällar, julmarknad, modevisningar och Gardenparty. 

Tjejkvällar är något som har blivit populärt, att ta med bästa tjejkompisarna och spendera en kväll tillsammans med klädprovning, fnitter och snacks. Vi är fullbokade till i höst, det är så roligt, säger Amanda. 

Vi arrangerar våran mysiga julmarknad med otroligt fina utställare här på gården. Första året kom det ungefär 500 besökare, den här gången hade vi fler än 1500, superkul säger Jane. 

Vi har ofta modevisningar och där vill vi verkligen lyfta våra mannekänger, som också syns en hel del i våra sociala kanaler. De är helt underbara och visar med sina olika kroppar och storlekar att det är helt okey att se ut som man gör. De bjuder verkligen på sig själva och är precis som vem som helst – men är alldeles unika på sitt sätt. Det finns så mycket kroppsskam bland kvinnor och vi får mycket positiva kommentarer kring att vi visar både oss själva och våra fantastiska modeller/mannekänger i sociala medier. Men de är inte bara våra modeller och mannekänger, de har också blivit våra vänner, säger tjejerna. 

Vi gör gärna event tillsammans med andra proffsiga företag. Det kan vara till exempel frisörer, fotografer, make-up artister, butiker, restauranger eller med en nära Ica-butik. Man ska göra det man är bra på och överlåta annat åt andra. Vi skulle kunna göra hur mycket som helst men den där tiden räcker liksom inte till. 

Har pandemin påverkat er?

-2021 var vårt bästa år, berättar Amanda. Jag tror vårt läge här på landet, med anpassade öppettider, möjlighet att beställa via nätet och hämta utanför butiken har varit en stor del. Och framför allt vårat fokus på högklassig service. Ville någon komma på egen tid i butiken ordnade vi det, annars var det begränsat till tre kunder åt gången, nu har vi max åtta kunder samtidigt. I väntan bjuder vi på fika utanför och det brukar bli trevliga samtal medan man väntar tillsammans. Vi vill inte ha för många i butiken samtidigt nu heller trots att pandemin har lugnat sig, vi vill kunna hjälpa alla våra kunder, få dem att känna sig bekväma och trygga och att de ska få den hjälp de vill ha. Att åka hit vill vi ska bli mer än shopping, en mysig upplevelse. 

Ni är ju mor och dotter, hur går det att jobba ihop?

-Vi kompletterar varandra på ett bra sätt både storleksmässigt & ansvarsmässigt – och kommer oftast bra överens, skrattar Amanda.

Hur är det att ha företaget hemma på gården då? Får ni vara i fred?

-För det mesta är det bra, de flesta respekterar öppettiderna. Det ger ju också en möjlighet att enkelt öppna upp vid behov, säger Jane.

Om 5 år, hur har ni det då?

Större och bättre, eller kanske inte så mycket större ytmässigt, vi vill kunna se och hjälpa alla våra kunder varje dag. Vi har dock bygglov som vi har lite hemliga planer med – vi vill kunna öka sortimentet men ändå inte bli för stora. Det gäller att fokusera på det man är bra på och inte tappa bort det i att bli för stor. 

-Det är ett fantastiskt jobb vi har, eller snarare en fantastisk livsstil, avslutar Jane.


Lycka till framöver då!

-Tack!

Vinnarna i samtliga kategorier avslöjas på Företagarfesten den 4 juni, läs mer och köp biljetter här .

Amanda Östberg och Jane Näslund-Nygren, Janes Underkläder.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.