“Jag älskar att göra skillnad i vardagen”

När jag ringer Leena Elingsbo så slås jag av vilken energi hon utstrålar till och med genom telefon. Leena är Kosmetisk- och Paramedicinsk tatuerare, Makeup-artist, Stylist, Nageldesigner och driver Elingsbo Fägring i Pingbo, Skedvi.

-Jag älskar att få göra skillnad i vardagen för människor, säger Leena och berättar:

1978 startade jag min salong här hemma. Först som frisör, men under 80-talet vidareutbildade jag mig till makeup-artist och stylist och 1996 tog jag över den utbildningen i Sverige och Norge och lade därför ner min salong. Jag saknade dock arbetet med egna kunder så 1999 startade jag salongen Lust och Fägring i Falun som jag sålde hösten 2020 efter 21 roliga år.

Men jag kan inte sluta jobba, jag älskar verkligen mitt arbete, så vi byggde om hemma på gården.
Det var väl inte utan protester från maken, han tyckte det var en onödig investering när jag nästan nått pensionsåldern. Då sa dottern: ” jag tror inte du orkar ha mamma gåendes hemma sysslolös hela dagarna”; och det hade hon ju rätt i, skrattar Leena.
Så här i efterhand tror jag att min man är nöjd med investeringen. Nu är cirkeln sluten- och jag är tillbaka där jag startade.

Vilka är dina kunder?

-Det är både män och kvinnor, unga tjejer och killar. På grund av sjukdom som till exempel Alopecia, fläckvis håravfall, vill man få ögonbryn tatuerade, det gör stor skillnad i utseendet. Det gäller även när man av andra skäl tappat brynen eller helt enkelt vill slippa måla dem varje dag. Jag kan hjälpa till vid störande ärrbildning kanske efter ett självskadebeteende.  Sedan 2014, då jag utbildade mig i areola-tatuering eller s.k. vårtgårdsrekonstruktion, kan jag hjälpa de som har gått igenom en bröstrekonstruktion eller annan bröstoperation. Numer även med permanenta resultat.
Det kan också gälla olika ansiktsbehandlingar, speciellt om man har problem som till exempel acne eller känslig hy. Jag lär kunden att ta hand om sin hy på bästa sätt själv efter behandlingen.
Jag har en mycket duktig massör hos mig då och då samt en medicinsk hudterapeut som kommer med jämna mellanrum. Så det finns många behandlingar att välja mellan, berättar hon.

Hur har du märkt av pandemin?

-Det har naturligtvis varit lugnare, många har varit rädda och inte vågat boka, men nu ser jag en skillnad. Det verkar som det lossnar nu, säger Leena.

Jag har dock inte varit sysslolös under tiden.

Det kom nya regler för oss i EU när det gäller de färger som jag och många andra använder för tatueringar. Många pigment förbjöds, så det har varit mycket att sätta sig in i när det gäller de nya färgerna och hur de fungerar och reagerar på när man använder dem. Så tiden har behövts för det.

Jag fick också möjligheten att gå kursen ”Digital marknadsföring” genom projektet Ökad Handelskraft och samverkan*. Kostnadsfritt! Det har jag inte ångrat och jag vill verkligen rekommendera den till fler. Förutom kunskapen jag fick under de två halvdagarna så tog jag chansen till tre timmars individuell rådgivning där jag direkt fick tips och konstruktiv feedback på min webb. Suveränt helt enkelt. Detta kommer jag jobba vidare med.
Med mitt nuvarande läge så har jag varken skyltfönster eller ”drop-in kunder” så det gäller att synas på andra sätt.

Jag tror kursen kanske är extra viktig för oss som inte växte upp med Internet, att veta hur det funkar och vilka brister min webbplats och min kommunikation via sociala medier har och hur jag kan komma tillrätta med det, avslutar Leena.

Då får vi önska dig lycka till framöver!

-Tack!

*Är du intresserad av att delta i Ökad Handelskrafts kurser? Läs mer och anmäl ditt intresse här.

Leena Elingsbo, Elingsbo Fägring.

Intervjun ägde rum 2022.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.