Företagsbesök hos Jonas på JA Wear & Interior

Det känns varmt och ombonat när man kommer in genom dörren till Jonas på JA Wear & Interior – ett nytillskott i Säter. Här på Östra Långgatan 6 säljer Jonas kläder och och ny inredning. Men det är många som inte vågar gå in berättar Jonas, de tror att det är för dyrt. Men jag har kläder och inredning i alla prisklasser och för alla plånböcker. Så väl en skjorta för 300 kronor som en engelsk tweedväst för 1 300 kronor. Främst finns det herrkläder men mycket av kläderna kan även kvinnor bära.

Fler personer samlade inne i Jonas butik
Jonas visar upp en kashmirhalsduk av spillmaterial för kommundirektör Marita, kommunstyrelsens ordförande Mats och vice kommunstyrelsens ordförande Hans.

Butiken är den enda i Dalarna som säljer märket Only & Sons och behöver man få byxorna uppsydda så löser Jonas det. En del kommer in och behöver handla presenter till nära och kära då hjälper Jonas gärna till, skäggvårdsprodukterna är populära att ge bort. Det syns att han har ett intresse för o-ny inredning, som han kallar det, och nästan allt i butiken kan man köpa, från kläder till en soffa. Det lokala presentkortet tar han också emot eftersom han anslutit sig till det.

Planerna framöver är att ta in mer accessoarer så som handskar och smycken, så än är inte sortimentet komplett. Han planerar också för olika event i butiken som tex modevisningar och kundkvällar.

Men hur började tankarna på en egen butik? Jonas berättar att han har en bakgrund som hotellchef, konstnär och butiksbiträde, för att bara nämna några saker han ägnat sig åt. Efter det senaste arbetet som anställd i en butik i Hedemora kände han att det var dags att prova att driva sin alldeles egna butik. När idén väl hade landat blev det en rivstart med att hyra lokal, köpa in kläder och den 3 december 2023 under julmarknaden slog han upp dörren för första gången. Så modigt och imponerande!

Vi önskar lycka till framöver!

Vill du kika mer på vad Jonas har att erbjuda? Kolla in hans facebooksida.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.