Företaget Klappträna har som mål att växa och anställa fler  

Vi har pratat med Elin Hedin Larsson, delägare i Klappträna AB.

Vi måste börja med att fråga om namnet, varför heter ni Klappträna?

-Det är i marknadssyfte för att folk ska komma ihåg oss. Vi ville egentligen heta Träskallarna, men det var upptaget. Gnällspikarna fick vi inte heller heta så det blev Klappträna.

Vad gör ni?

-Vi tillverkar badtunnor, grillkåtor och bastur i en mängd olika utförande. Våra kunder finns i hela landet och i Danmark och Norge. Vi har även kunder från andra länder, Tyskland, Holland och Italien, som har sommarstugor här. Det är mycket specialbeställningar, kunder som har olika önskemål, det är riktigt roligt. Och så har vi en butik här också med olika spa- och bastutillbehör.

Hur många är ni?

-Vi är 5 st. Min man Thomas och pappa Anders , precis som jag, delägare, vi har två anställda, Christoffer och Tommy. Och så får vi inte glömma hundarna, de är viktiga kollegor.
Vi skulle behöva anställa, så om rätt person, snickarkunnig, dyker upp så kan det bli aktuellt. Vårt mål är att växa och anställa fler.

Hur går det?

-Mycket bra, vi har fullt upp. Vi har många kunder som kommer hit och kikar eller hämtar sina beställningar samtidigt som de turistar i Säter och närområdet. En man åkte 65 mil enkel resa (!) för att hämta sin bastu.

Hur hittar kunderna till er?

Vi jobbade mycket med marknadsföring i början, ställde ut på mässor, fixade med lokal hjälp en seriös och snygg webbsida med webbshop. Vår Facebooksida har över 16 700 följare. Vi har nöjda kunder som rekommenderar oss.

Vad är framgångsfaktorn?

-En stor framgångsfaktor är vår kontakt med Nyföretagarcentrum där vi fick vår mentor, Anders Tunestam, som vi fortfarande har kvar.

Så hur ser veckorna ut?

-Från att ha jobbat 6 dagar i veckan så försöker vi nu hålla 5 dagar. Man måste orka och fortfarande tycka det är kul. Det är så skönt att få komma hem och njuta i sin egen bastu, som vi nu äntligen har unnat oss. Det tog lite tid att hinna med och bygga en egen men nu kan jag med inlevelse prata om hur härligt det är att slappna av i värmen.

Lycka till i fortsättningen!

-Tack!

Foto: Klappträna

Intervjun ägde rum 2021.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.