Företagare med vackert väder i siktet

Hej Anders Alexandersson, Solvarbo Fritidsmöbler, hur är läget?

-Tack, det är full snurr. Vi är mitt i vår högsäsong och det känns bra.

Hur började företagarresan för dig?

-Jag började hjälpa mina svärföräldrar som då hade sadlat om från träskor, Solvarbo Träskofabrik, till att börja sälja fritidsmöbler. Då hade jag, min fru Kristina och våra barn flyttat upp från Göteborg. 1997 tog vi över rörelsen. Idag har vi 4 anställda från april – september, två av dem har jag turen att få ha behållt i många år nu, det betyder mycket!

Vad kan man köpa hos Solvarbo fritidsmöber? Har ni någon storsäljare?

-Oj, ja här kan man hitta det mesta för uterum och trädgård. Vi har allt från vattenkannor till rottingmöbler. Jag kan nog inte peka ut någon speciell produkt som säljer mer än någon annan, det mesta går bra.

Har ni märkt av pandemin på något sätt?

-Ja, det har vi.  Eftersom folk jobbar hemma och dessutom inte reser utomlands så har man nog valt att lägga pengar och tid på sina hem, vilket också innefattar uterum och trädgård. Det har ju naturligtvis gagnat vår bransch. Många av mina kollegor ute i landet har dock haft svårt att få hem produkter när de har sålt slut. Där har vi en fördel då vi har möjlighet och utrymme att ha lager. Beställningarna för säsongen görs ju redan i september/oktober.

Vilken veckodag toppar försäljningen?

-Kanske är det måndagar, lite otippat. Jag tror att många åker hit på helgen, checkar av sortiment, får inspiration för att sedan åka hem, mäta och tillbaka på måndagen för att handla. En kund från Mora kom och tittade ena dagen och kom tillbaka nästa för att handla, då vet man vad man vill ha!

Hur ser konkurrensen ut?

-Naturligtvis finns det fritidsmöbler i begränsad omfattning hos andra, men ingen renodlad handel med marknadsledande varumärken och ett så brett sortiment som vi har i närområdet. Våra kunder kommer bland annat från Lima, Sälen, Rättvik, Sala och naturligtvis nästgårds ifrån också.

Blir det försäljningsrekord i år tror du?

-Jag öppnade tidigt i år, redan vid påsk smygstartade vi, det kan kanske påverka. Men samtidigt vet man aldrig. Det ser bra ut nu men vädret påverkar mycket. Blir det regn och 10 grader i augusti så tvärdör försäljningen, då tänker ingen på mys i trädgården direkt.

Då får vi hoppas på vackert väder och lycka till med säsongen!

-Tack!

Anders på Solvarbo fritidsmöbler. Foto: Solvarbo fritidsmöbler

Intervjun ägde rum 2021.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.