Caféägarinna som lever sin dröm

Hej Iwona på Annas Hembageri, när började du din bana inom cafébranschen? 

Ända sedan jag var liten har jag tyckt om cafébranschen. Det har alltid varit en dröm att driva mitt eget ställe. Det går i släkten, min pappa var bagare. Jag började arbeta på Annas i Säter för 5 år sedan och har ägt det i 3 år och jag har ingen tanke på att sluta. Jag vill jobba med det här till min pension.

Du har tidigare drivit Annas på Vasagatan i Säter men flyttar nu till nya lokaler på Bergslagsgatan 6, varför då?

Hyran blev för hög i våra andra lokaler så nu har vi köpt vår alldeles egna fastighet där vi är mer fria att kunna skapa det vi själva vill.

Vad är ambitionen med det nya stället?

Det ska kännas trivsamt och man ska känna sig hemma. Det ska kännas som gamla Annas fast i nya lokaler. Vi har flyttat alla våra möbler från förra lokalen hit. Min syster har skapat väggmålningarna precis som på förra stället.

Skillnaden nu är att vi kommer ha öppet mer, från klockan 6-17 på vardagar och 7-15 på lördagar. Vi kommer också ha en större uteservering på vår bakgård med plats för upp till 70 platser. Vi har också fokuserat på barnfamiljer och har skapat en lekhörna ute och det är staket runt hela gården så barnen kan springa fritt och föräldrarna fika i lugn och ro. Vi har också tänkt mycket på ungdomarna som går till idrottsplatsen och ishallen och vi kommer att ha specialerbjudanden med mellanmål till dem som de kommer kunna ta med sig.

Sen vill vi också utveckla oss ännu mer med tiden och jag har många planer kvar.

Ni har verkligen gjort en omvandling med lokalen!

Ja, sen vi köpte huset och fick tillgång till det 11 maj har varit här dag och natt och renoverat och målat. Jag har säkert använt 200 liter färg.

Wow det syns! Har du gjort allting själv?

Nej jag hade aldrig kunnat göra det utan min fantastiska personal, familj och vänner. Vi har fixat med renoveringen här och samtidigt umgåtts. Det hade aldrig gått utan dem.

Hur många anställda har du?

5 anställda och vikarier.

Vad har du fått för respons av kunderna?

Många är positiva och nyfikna och det ska bli så roligt att få välkomna dem när vi öppnar den 1 september.

Stort lycka till!

Tack!

Iwona på Annas Hembageri
Iwona på Annas Hembageri. Foto: Säters kommun

Intervjun ägde rum 2021.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.