Fixoteket

Fixoteksmaterial.
Foto: Lillan Magnusson

Kom hit och läs, låna, spela, titta, lek och skapa – det finns något för alla. Hur vill du att din bästa dag ska se ut?

Fasta öppettider är tisdagar kl. 14.30–18.00 och lördagar kl. 10.00–14.00. Är Fixoteket inte öppet kan du fråga i lånedisken så plockar vi fram det som du vill prova! Barn tar med sig en vuxen. Följ oss på Facebook och Instagram för att se mer detaljer om program.

I Fixoteket kan du använda allt från 3D-pennor till OSMO. Du kan testa kalligrafi, texta snyggt, skapa din egen bulletjournal eller undersök hur LitteBits, SAM eller ledande kretsar fungerar. Låna hem MakeyMakey och spela trummor med bananer eller gör ett äventyr tillsammans med BlueBot. Bara fantasin sätter gränser!

För regniga dagar har vi såklart böcker i överflöd, kolla in den nya Feelgood-hyllan och glöm inte e-böcker eller e-ljudböcker för de där söndagarna då vi råkar ha stängt och du bara måste läsa nästa delen i serien du började med i fredags. Låna sällskapsspel och vinn i Monopol, ta tåget över hela världen i Ticket to Ride eller boka kompisarna en heldag och gå all in med Harry Potter – Hogwarts Battle Co-Op Game.

För kvällar i soffan finns mängder av filmer, låna DVD på plats i bibblan eller streama gratis från Dalabiblioteken.se – valet är ditt. Om du istället gillar att läsa tidningar och tidskrifter har vi massor, både i papper och digitalt via PressReader. Testa! Det digitala kan inte gå sönder, och krånglar det kan du alltid komma till oss så gör vi vårt bästa för att fixa det. Läs mer om hur du lånar eller streamar från Dalabibliotekens webbplats.

Låna tv-spel till barnen, barnbarnen eller varför inte till dig själv – vi har spel till Nintendo Switch/Wii U, Playstation 4/3 och Xbox One/360. Om vi inte har det du längtar efter, lägg ett inköpsförslag! På datorerna kan du surfa och skriva ut gratis (max 10 sidor/dag) men du kan också visa familjen eller kompisarna vad du byggde i Minecraft igår kväll.

Kort sagt – vi har allt för att du ska kunna skapa din bästa dag på Säters bibliotek 🙂

Läs mer om Fixoteket på Dalabiblioteken.se

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.