Del av Kungsvägen avstängd från vecka 41

Arbetet med att binda samman Säter centrum och Säterdalen kommer att påbörjas måndag den 7 oktober 2024. Bland annat ska det byggas ett gångstråk för att tillgänglighetsanpassa och säkra övergången till Säterdalen. Parkeringsplatser på Gruvplan ska angöras och förtydligas samt att omgivningen ska gestaltas med grönområden.  Det innebär att vägen stängs av för genomfart av fordon en kort bit längs Kungsvägen. Se kartbild nedan vilken vägsträckning det gäller.
  • Gång- och cykelväg berörs inte av avstängningen.
  • Myntvägen från Säterdalsentrén kommer att vara avstängd under hösten när arbetet påbörjas. Gående till Säterdalen hänvisas till Marcus Kocks väg.
  • Boende i området kommer inte att påverkas, det är endast genomfartstrafik som berörs.

Det mesta arbetet kommer att ske under 2024. Mindre kvarstående arbeten som till exempel planteringar av grönytor kommer att ske under våren 2025. Det är NCC som gör arbetet åt kommunen.

Är du intresserad och vill veta mer om visionen för Gruvplan kan du läsa om detta på kommunens webbsida Stråket ”Staden – Dalen”.

Karta över avstängningen av Kungsvägen

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.