Ytterligare en etapp i arbetet med att förverkliga Vision för gruvplan påbörjas

MP
Marie Palm

Samhällsbyggnadsnämnden har tagit beslut om att starta arbetet med att färdigställa området som binder samman Säter centrum (från tunneln) och Säterdalen (etapp Staden-Dalen). Kommunen tar vid där Trafikverket avslutat sitt arbete.

Projektet har sedan tidigare fått bygglov i miljö- och byggnämnden. Bygglovet har överklagats, men samhällsbyggnadsnämnden bedömer att överklagan är utan grund, och kommer att avvisas av Länsstyrelsen. Eftersom det finns ett giltigt bygglov får projektet fortsätta under den tid överklagan behandlas. Skulle överklagan bifallas kan det leda till en sanktionsavgift.

Samhällsbyggnadsnämnden bedömer att projektet inte kan invänta Länsstyrelsens beslut, utan behöver starta med det bygglov som nu gäller.
Att projektet startar möjliggör att även arbetet med gång- och cykelväg som binder ihop stationsområdet, den nya skateparken och övriga gruvplan med gång- och och cykeltunneln mot Säters centrum kan påbörjas. Det arbetet är beroende av att kunna använda massor (jord) från etappen Staden-Dalen.

Nästa steg i arbetet med gång- och cykelväg är att använda projekteringsunderlaget till att ta fram en färdig bygghandling. Bygghandlingen innehåller alla nödvändig information och teknisk dokumentation som behövs för att söka bygglov för arbetet samt bygga gång- och cykelvägen.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.