Webbinarium 17 juni om affärsutveckling (fokus vildsvin)

Livsmedelsverket har sedan tidigare infört nya regler som ger jägare möjlighet att både sälja direkt till konsument och lämna vidare vildsvin till företag och restauranger med bibehållen livsmedelssäkerhet. Både slakterier, charkuterier, livsmedelsbutiker och restauranger är viktiga för att nå målet om att fler svenska vildsvin ska nå bordet. Nu finns ny fakta om efterfrågan på vildsvinskött samt tips och webbinarium om hur livsmedelsföretagare kan stärka sin affärsverksamhet.

Livsmedelsverket arbetar även med att utvärdera de subventioner för trikin- och cesiumtester som erbjuds jägare samt ta fram andra förslag på vad mer som kan göras för att öka avsättningen av vildsvinkött.

Det finns ett intresse för att äta vildsvinskött men konsumenter saknar tillgång och marknadsföring av det. En anledning till att det inte marknadsförs uppges vara en ojämn tillgång och att butiker inte kan säkerställa tillräcklig mängd under en specifik tid visar en ny undersökning av Jordbruksverket.

Ta del av innehållet och få tips om hur man kan utveckla verksamhet på webbinarium den 17 juni som arrangeras av
Länsstyrelsen Kronoberg och Eldrimner (kostnadfritt). Sista anmälningsdag är 16 juni.

Seminarium – Svinsmart företagande | Länsstyrelsen Kronoberg

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 — 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.