Våfflor och djur på fäboden även i sommar

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Ett nytt samarbetsavtal gällande driften och skötseln av fäboden har beslutats av kommunstyrelsen att tecknas mellan Säters kommun och Våffelbruket för säsongen 2023 och 2024. Efter en lyckad sommarsäsong förra året kommer nu alltså fäboden att hålla öppen kommande somrar.

-Vi har tagit ett kul och trevligt beslut idag att teckna avtal med Våffelbruket som entreprenörer på fäboden kommande två somrar säger, Mats Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.

-Efter förra sommaren som blev lyckad med många nöjda besökare tror vi att det här kommer bli riktigt bra säger, Hans Johansson, kommunstyrelsens vice ordförande.

Säterdalen är det största besöksmålet i kommunen och har ett rikt utbud av olika aktiviteter för alla åldrar. Tillsammans med evenemangen i Säterdalen är fäboden med sin servering och sina aktiviteter en av de större besöksanledningarna i Säterdalen.

Våffelbruket startade av entreprenörerna Katarina och Per i Ludvika. Idag finns konceptet i flera städer runt om i Sverige.

-Vi har växt succesivt och förra sommaren blev vår första på fäboden i Säterdalen, säger Katarina Unemar, Våffelbruket.

-Det blev en bra sommar och vi tycker att fäboden passar bra in i vårt koncept och vårt koncept passar på fäboden, fortsätter Katarina.

-Nu när avtalet är beslutat att tecknas för ytterligare somrar kommer vi börja rekrytera platsansvarig och sommarpersonal. Vii vill gärna anställa så lokalt som det går och man kan redan nu söka tjänster via vår hemsida www.vaffelbruket.com under fliken “Jobba med oss”, uppmanar Katarina.

Fäboden sommaren 2023

Fäbodaktören blir i egenskap av kommunens samarbetspart en viktig ambassadör för Säterdalen och Säters kommun. Värdskapsfunktionen gentemot besökare och andra entreprenörer är en naturlig och viktig del av uppdraget. Utöver ambassadörskapet ska den nya entreprenören bedriva och erbjuda Säterdalsbesökarna servering, att kunna möta djur och gärna djuraktiviteter där man får lära sig om både natur- och kulturhistoria. För fäboden i sommar finns stora planer enligt de nya entreprenörerna.

-Vi planerar att ha både sådant man kan göra på plats under hela säsongen som frågepromenad, gammaldags lekar och fäbodsbingo. I juli kommer vi ha djur på plats och vi hoppas också kunna ha några enstaka dagar med events som är kopplade till fäbodtemat. Mer information kommer i våra sociala kanaler, berättar Katarina.

Det kommer naturligtvis också att finnas djur på fäboden i enlighet med avtalet.

-Vi kommer samverka med en aktör i Säter och vi vill gärna samverka med fler som till exempel om någon ridklubb vill ordna ponnyridning eller käpphästens dag, eller om någon förening kopplad till naturen vill komma och visa upp sin verksamhet eller informera. Jag tänker scouter eller kanske friluftsfrämjandet, säger Katarina.

Många planer för fäboden finns och i sommar öppnas fäboden upp igen. Då kommer också fäbodstigen med sin sagoupplevelse att stå klar. Redan nu kan man följa @Vaffelbruketsaterdalen på Facebook där det kommer dyka upp mer information allt eftersom.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.