Sommar på Säters bibliotek!

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Nu börjar sommaren på biblioteket! Välkommen till en sommar med läsning, pyssel, poesivandring, bilderbokspromenad, brädspel och kalas.

Pop up-bibliotek i Säterdalen – 22 juni kl. 11-14.30
Vi kommer att ta med spännande sommarböcker och roliga Fixotekslådor att testa på och låna hem. Du som är 8-12 år kan anmäla dig till Sommarboken-klubben och göra din egen Sommarboken-pin! Vi inviger vår fina bilderbokspromenad med en gående sagostund kl. 13. Läs mer om pop up-biblioteket här.

Bilderbokspromenad i Säterdalen – 22 juni – 21 augusti
Promenera i vackra Säterdalen och läs en bilderbok medan ni går! Hela sommaren finns en bilderbokspromenad uppsatt, där ni går från tavla till tavla och läser en bilderbok tillsammans. Invigning med gående sagostund 22 juni kl. 13, samling vid dagens pop up-bibliotek i Säterdalen. Läs mer om bilderbokspromenaden här.

Sommarboken-klubb – för dig som är 8-12 år
Var med i vår Sommarboken-klubb! Du får en Sommarboken-påse med roliga saker som bokpresent, pysselhäfte och boktipstidning. Vill du gå med i klubben? Kom till pop up-biblioteket i Säterdalen 22 juni! Det går även bra att anmäla sig hos Säters bibliotek från 23 juni. Läs mer om sommarboken-klubben här.

Poesivandringar i det gröna –  22 juni – 21 augusti
Poesitavlor finns upphängda i Säterdalens naturreservat längs sträckan Ljusterbro-Norddalen och i centrala Säter längs promenadstråket Årummet längs med Ljusterån. Läs mer om poesivandringen i Säterdalen här och Årummet här.

Alfons Åberg fyller 50 år, kom på kalas! – 29 juni kl. 10-12
Vi firar att den älskade barnbokskaraktären Alfons Åberg fyller 50 år i år. Det blir pyssel, fika och kanske någon överraskning! Drop-in kl. 10-12. För dig som är 3-7 år, ta med en vuxen till kalaset.

Brädspelsmåndag – start måndag 13 juni
Kom och spela brädspel eller kortspel tillsammans på måndagar hela sommaren kl. 16-18. För dig från 12 år.

Fixotekspyssel för alla åldrar – start onsdag 15 juni
Kom och pyssla hos oss! Vi hittar på roligt pyssel i Fixoteket för familjen på onsdagar kl. 13-15 under sommaren.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.