Sök stipendier och priser från Säters kommun

Ansök eller lämna förslag

Varje år delar vi ut en rad priser och stipendier i Säters kommun. Du kan ansöka eller föreslå personer som är födda, uppvuxna, bosatta i eller på annat sätt har anknytning till kommunen samt för lokala föreningar.

Tiden för inlämning av förslag och ansökningar är 2 september–10 oktober. 

Läs mer på kommunens webbsida Stipendier och priser och lämna dina förslag via vår e-tjänst.

Här kan du söka eller ge förslag på:

Ungdomsledarstipendium

Känner du någon som gör skillnad för unga på deras fritid och som bör uppmärksammas för sina insatser som ungdomsledare? Stipendiet ska uppmuntra till fortsatt gott engagemang för ungdomar och deras fritid. Beloppet är 10 000 kronor.

Ung Grokraft

Säters kommuns pris Ung grokraft instiftas för att uppmärksamma ungdomar som på något vis agerat på ett föredömligt sätt. Priset är 5 000 kronor.

Kulturstipendium för unga

Stipendiet avser uppmuntra och stimulera ungdomar till utövande och upptäckande av konst och kultur. Stipendiesumman är 10 000 kronor.

Kulturpris

Kulturpriser delas ut till någon som ideellt har bidragit till att utveckla kommunens kulturliv inom musik, teater, lokalhistoria, museiverksamhet, bildskapande, författarskap eller inom verksamhet som främjar läsning med mera.

Miljö- och naturvårdspris

Stipendiet tilldelas den eller de som nedlagt ett omfattande och betydelsefullt arbete för miljö- och naturvården i Säters kommun och är på högst 10 000 kronor per stipendium.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.