Skördefestande i äldreomsorg, förskola och skola

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Skördefesten pågår i Södra Dalarna och det uppmärksammas med en särskild meny i förskolan och skolan. Fokuset är råvaror från närområdet (och i säsong).
I äldreomsorgen firas med minestronesoppa med kyckling från Matses Mat (Pungmakarbo) till middag den 6 september.
– Matses Mat är blev årets företagare i Säters kommun och vi är glada att företaget kan leverera kyckling till oss i den mängd som vi behöver för att servera den till alla i äldreomsorgen, säger Katarina Lindberg, chef för kostenheten på Säters kommun,
På förskolorna och skolorna blir det den 7 september lunch på kålpudding med kokt potatis, gräddsås (med en överraskning till efterrätt).
Råvaror kommer från Grådö mejeri (Grådö – med mjölk från gårdar inom 20 mils radie), Roslunds potatis (Stora Skedvi) samt Andersson och Tillman (Uppsala – med kött från gårdar inom 20 mils radie).
– V vill göra det lite festligt och uppmärksamma Skördefesten även i förskolorna och skolorna. Vi har gjort det under flera år och det är en liten, men tydlig markör när det gäller vår inriktning att agera för att vi som kommunal verksamhet vill handla svenskt och helst från närområdet, säger Katarina Lindberg

Som offentlig myndighet måste Säters kommun upphandla de råvaror som köps in. Det är för att alla företag ska få samma möjlighet att delta i upphandlingen. Sedan värderas anbuden utifrån de kriterier som satts upp, och de kriterierna handlar inte bara om priset utan även kvaliteten.
– Som ett sätt att göra det möjligt för fler mindre, nära producenter att kunna bli leverantörer till oss delar vi till exempel upp våra matupphandlingar i flera mindre upphandlingar. Vi har också börjat med tidiga dialoger inför upphandlingarna. Tidig dialog innebär att producenterna kan berätta vilka förutsättningar som behövs för att de ska kunna lägga ett anbud.
– För närvarande pågår en upphandling av färskt kött, där vi hoppas få anbud från producenter som har sin produktion i vår närhet, säger Katarina Lindberg.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.