Silverringens Kakleri AB är nominerade till Årets Nyföretagare

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade, del 1.
Inför de utmärkelser för 2022 som delas ut vid årets Företagarfest den 18 mars vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av  jurygruppernas arbete.

Det är morgon när vi når Lisa Grönoset och Sandra Sjöberg, Silverringens Kakleri AB, i bilen på väg till dagens arbetsplats.

Grattis ni är nominerade till Årets Nyföretagare i Säters kommun!

-Tack, så roligt!

Vart är ni på väg idag?

-I dag är det Falun och badrum i ett Götene Hus som står på schemat, berättar Sandra.

När startade ni företag?

-Hösten 2020 gjorde vi slag i saken. Då hade vi arbetat ihop som anställda i ett företag och lärt känna varandra. Det var väl jag som föreslog för Sandra att vi skulle starta eget, berättar Lisa, och hon hängde på.

Hur kom det sig att ni valde att bli plattsättare?

-När man slutade nian var man mest sugen på att hitta något praktiskt arbete där man kunde tjäna pengar utan att gå högskoleutbildning så det blev Bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet och plattsättare kändes som det mest kreativa yrket inom bygg.

Är det inte ovanligt med kvinnor i er bransch?

-Ja i byggbranschen i stort är det ovanligt, så på det viset kanske vi sticker ut men det är mest privatpersoner som reagerar på det. I början kunde man märka att kunder blev lite osäkra om vi verkligen kunde vårt jobb, men när de märkte att vi hade svar på deras frågor så blev de trygga.

Hur fick ni era första jobb?

-Vi har fått mycket jobb genom Fiskarhedenvillan, de anlitar oss. Därefter har väl ryktet spridit sig, att vi gör ett bra jobb. En del har också hittat oss via vår Instagram. Vi jobbar mest i nyproduktion och har därför mycket bokat framåt. Ibland blir det någon lucka och då kan vi lägga in andra jobb, berättar Lisa och fortsätter:

-Det var en utmaning speciellt i början, att räkna rätt i offertskedet var inte lätt. Men man lär sig med tiden. Vi hade också bra hjälp av vår förra chef, vår revisor och så från Fiskarhedenvillan, det är vi tacksamma för.

Lycka till framöver då!

-Tack!

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.