Säters Golf AB nominerade till Årets Säterambassadör

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade, del 10.
Inför de utmärkelser för 2022 som delas ut vid årets Företagarfest den 18 mars vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av  jurygruppernas arbete. I dag presenteras ett av tre nominerade företag till utmärkelsen Årets Säterambassadör.

-Jätteroligt!

Så svarar Ola Linnteg, Säters Golfklubb och Säters Golf AB, när jag når honom med beskedet att de är nominerade som ett av tre företag till utmärkelsen Årets Säterambassadör.

Så vad gör ni nu när snön ligger på greenerna?

-Det finns mycket annat att ta tag i. Medlemsarbete, kontakt med sponsorer, planering av kommande säsong med alla aktiviteter och en hel del administration i övrigt. Banarbete pågår faktiskt nu också, vi säkerställer genom att skotta av greenerna bland annat. Och så har vi vår golfstudio för våra medlemmar i gång. Riktigt roligt att den blir så flitigt använd, denna vecka hade vi i genomsnitt 10 timmar per dag bokat, berättar Ola.

Hur många medlemmar har ni?

-Ungefär 750 varav hälften bor i närområdet.

Och sponsorer, har det varit trögare nu med tanke på det ekonomiska läget?

-Nej faktiskt inte och det är vi både ödmjuka och glada för. Vi har mest lokala sponsorer och vi är tacksamma för att de ser ett värde i att vara delaktiga hos oss.

Golfbanan är högt rankad, en av de 50 bästa i Sverige och bland de 100 bästa i Norden. Det får man vara ödmjuk inför, men visst har vi en bra och prisvärd produkt där man har använt naturen rätt. Dessutom passar banan de flesta typer av golfare, berättar Ola som själv började spela golf som 20-åring och hunnit skaffa sig 32 års erfarenhet av sporten.

Har ni många besökare som inte är medlemmar?

-Ja det har vi. I början av säsongen kommer många norrifrån såsom Sundsvall, senare kommer gäster från Mälardalsområdet. Vi har ungefär 5000 – 6000 gästrundor per säsong.

Vad har ni på gång annars?

-Ett samarbete med namnet Golf i Dalarna där golfbanor i Dalarna arbetar tillsamman med Visit Dalarna för att nå ut med våra produkter och attrahera golfspelare från t ex Värmland att besöka oss.

Vi arbetar också vidare med ett aktivitetshus här på Skönvik där vi hoppas kunna husera flera olika typer av verksamheter i framtiden.

Ni ligger inte på latsidan?

Nej, man måste ju göra något för att det ska bli något, säger Ola.

Sant. När tror du säsongen är i gång hos er i år?

-Ser man historiskt sett så senare delen av april – i början av maj. Då smyger vi igång klubbtävlingar så snart det går, därefter större tävlingar och företagsevent från en bit in i maj, avslutar Ola.

Då önskar vi lycka till framöver!

-Stort tack!

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.