Renovering av VA-ledningar på Ekvägen start v 42

Kommunen kommer att renovera vatten- och avloppsledningarna på Ekvägen i Säter med start under vecka 42. Vi beräknar att arbetena ska pågå cirka fyra veckor.

Vatten kommer att stängas av i kortare och längre perioder

Vatten kommer att stängas av i kortare och längre perioder under dagtid. Tappa därför upp vatten så du klarar dig till olika behov, till exempel matlagning och dricksvatten. Kvällar och nätter kommer vattnet inte att vara avstängt utan då kan du använda det som vanligt.

Missfärgat vatten och luft kan förekomma

När vi har kopplat på ledningarna kan det förekomma missfärgat vatten och luft i kranarna. Det är inte farligt utan försvinner när du har spolat en stund. Tänk på att inte starta tvätt eller diskmaskin innan du har spolat då det kan missfärga innehållet.

Provisorisk parkering vid Hagavägen

Du kommer inte att kunna köra till din fastighet varje dag, därför kommer vi att ordna med en provisorisk parkeringsplats vid Hagavägen. Där kommer det också att finnas tillgång till el för dig som behöver ladda din elbil.

Sophämtning

Ställ ut kärlet som vanligt den dag du har sophämtning så kommer vi att vara behjälpliga och dra ut kärlet så att sopbilen kan tömma det.

Postlådor

Vi kommer att sätta upp provisoriska postlådor för din post när PostNord har problem att nå din fastighet.

Tack för att du har förståelse för att ledningarna behöver renoveras.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.