Råd om hur du lägger in grönsaker säkert

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Nu när skördesäsongen är här så vill vi ibland göra inläggningar för att ta vara på vår skörd av grönsaker.

Vi ser att intresset för att göra egna grönsaksinläggningar ökar och därför har livsmedelsverket nyligen uppdaterat sina råd om hur man lägger in grönsaker på ett säkert sätt för att undvika bakterien Clostridium botulinum. Bakterien är en jordbakterie som kan finnas på grönsaker, örter och svamp. Den förökar sig bara när det inte finns syre. Bakterien kan ge upphov till sjukdomen botulism, som är väldigt ovanlig, men kan vara mycket allvarlig för den som drabbas.

Läs mera om hur man på ett säkert sätt gör med ättiksinläggningar och inläggningar i olja på livsmedelsverkets hemsida.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.