Praktisk information inför Nostalgidagarna 2023

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

För 19:e året är det dags för Nostalgidagar i Säter, 21-23 juli 2023. Det blir nostalgi på hög nivå med nostalgifordon, musik och underhållning. Det är ett uppskattat evenemang med många besökare. Föreningen Nostalgic club som arrangerar evenemanget är en av de som tagit del av årets evenemangsbidrag från Säters kommun. För mer information om evenemanget och programmet se arrangörens webbsida: www.nostalgicclub.se

Många människor och fordon kommer att vistas i centrala Säter så tänk på att visa hänsyn för ett trevligt och trivsamt evenemang.

Begränsningar och trafikstörningar

Eftersom det kommer att vara cruising med nostalgifordon på allmänna gator och vägar kommer det vara en del begränsningar i framkomligheten. Tänk på att planera din färdväg i tid samt följ och respektera funktionärernas anvisningar. Se kartor för cruising-slingorna nedan. Genom att använda kollektivtrafiken eller samåka kan trafiksituationen förbättras under evenemanget.

Det blir kostnadsfria bussar i år

Se separat nyhet.

Ändrad hållplats för kollektivtrafiken

Dalatrafiks bussar kommer inte att stanna vid hållplats ”Lagmannen” vid Willys eller hållplats ”Säter torget” vid Sätergrillen. Bussarna kommer i stället att göra stopp vid en tillfällig hållplats vid räddningsstationen vid korsningen Barbrogatan/Engelbrektsgatan/Wasagatan i Säter. De berörda busslinjerna är: 101, 261 och 370. Detta gäller från 21 juli kl 17:00 till 22 juli.

I samarbete med Dalatrafik flyttas hållplatserna tillfälligt för att skapa en så bra trafiksituation som möjligt och vi hoppas på förståelse för besvärligheterna. Se karta här.

Parkering i centrum

Det kommer att vara svårt att parkera i närheten av centrala Säter i anslutning till evenemanget. Planera därför dina inköp i god tid. Om du ska besöka evenemanget uppmanar vi till att använda kollektivtrafiken eller samåka.

Tänk på att parkera på anvisade platser

Om du behöver ta bilen till centrala Säter under dessa dagar tänk på att parkera på anvisade platser och följa parkeringsreglerna för en trygg och säker trafiksituation.

Långtidsparkering för husbil/husvagn

Om det är fullbokat vid Säters Camping finns en långtidsparkering vid Siggebogärdet som går att nyttja för husbil och husvagn.

Visa hänsyn för ett trevligt och trivsamt evenemang

Många förväntas besöka evenemanget se därför till att visa hänsyn. Ta rätt på ditt skräp och släng i anvisade sopkärl och använd de hänvisade toaletterna. Tänk på ljudnivån då många bor i anslutning till evenemanget.

Polis, ordningsvakter och nattvandrare kommer att finnas på plats under dagarna för att upprätthålla allmän ordning för ett trevligt och trivsamt evenemang.

Cruising-slingor

Se kartorna för var de olika cruising-slingorna går. Ska du delta i någon av cruisingarna tänk på att följa markeringarna och respektera funktionärernas anvisningar.

Fredag 21 juli

  • Kl 12:00-17:00 Uppvisning av nostalgibåtar på sjön Ljustern – se ljusblå markering på kartan.
  • Kl 15:00 Cykelcruising – se ljusgrön markering på kartan.
  • Kl 18:00 Parad i Säter centrum med MC, moped, veterantraktor, EPA/A-traktor. Paraden kommer köra två varv. Returslingan från Salutorget (restaurang Milano) går tillbaka till Gruvplan via Järnvägsgatan och Yxrondellen. – Se blå markering på kartan.

Lördag 22 juli

  • Kl 17:00-22:00 cruising med nostalgibilar – se röd sträcka på kartorna.

För mer information om evenemanget och programmet se arrangörens webbsida: www.nostalgicclub.se

karta-nostalgidagarna-2023

karta-nostalgidagarna-2023

 

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.