paus by linda är nominerade till Årets Värdskap

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade del 8.

Inför de utmärkelser som delas ut vid årets Företagarfest den 4 juni vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av jurygruppernas arbete. Idag presenteras en av tre nominerade till Årets Värdskap i Säters kommun.

Hej Linda Tollsten på paus by linda, ni är ett av tre nominerade företag till Årets Värdskap i Säter

-Så roligt och spännande! Ja, vi försöker verkligen ge ett mervärde till våra kunder och är glada för att det går fram. Vi får så fina recensioner av dem så det värmer verkligen.

Hur valde du yrkesbana?

-Make up har alltid intresserat mig och att pyssla om andra, jag brukade fixa fotbad till pappa när jag var yngre. Tänkte att jag ville arbeta med något sådant när jag som 16-åring läste i VeckoRevyn att man kunde bli hudterapeut, det ville jag bli, berättar Linda och fortsätter:

När det var dags för gymnasieval så hade Säters kommun inget avtal för friskvårdsprogrammet så jag fick välja omvårdnad i stället och blev undersköterska när jag var klar. Det var ändå en bra grund för mig. Jag arbetade som personlig assisten under några år innan jag bestämde mig och ville satsa på en hudterapeut-utbildning. Under två år gick jag kvalificerad yrkesutbildning i Landskrona och bodde i Skåne.

Hur kom det sig att du hamnade i Säter igen?

-Jag hade fördelen att kunna göra min praktik hos Sara på Skönhetsbanken i Säter, bland annat var jag där under 4 månader. När jag var klar med utbildningen så startade jag eget och hyrde in mig hos henne. Jag hade arbetat där i 5 år när hon ville sälja sin salong. Då hade jag redan fått mina egna kunder så, efter ytterligare 1 år jag bestämde mig för att flytta hem mitt företag till garaget och arbeta därifrån. Det funkade bra.

När skaffade du din nuvarande lokal?

2014, då var jag först ensam, och anställde sedan en tjej i butiken. Året efter så flyttade Pernilla in som egen företagare. Pernilla är fransstylist, jag anställde henne 2018 men just nu är hon mammaledig.  Vi är idag 3 stycke i företaget; Pernilla, jag och så Mia som är hudterapeut och massör.

Vilka behandlingar kan man få hos er?

-Nästan allt från topp till tå. Fixa naglar, tatuera bryn, ansiktsbehandlingar, hudvård, massage och makeup bland mycket annat.

Hur hittar kunder ditt företag?

-Vi använder siten Boka Direkt, det har funkar mycket bra, där kan nyfikna kunder även läsa andras recensioner. Två artiklar i Pralin (lördagsbilaga till DT) har också gjort sitt samt naturligtvis sociala medier.

Varifrån kommer era kunder?

-Många är från Säter, men även från Borlänge, Falun, Smedjebacken och Norrköping, berättar Linda.

Trivs du som egen företagare?

Ja, absolut. Det är en enorm frihet samtidigt som det innebär ett ansvar som jag tycker om. Jag har så bra människor omkring mig, de är kreativa, och det betyder mycket.

Vad tänker du om framtiden för salongen, har du några drömmar?

-Jag drömmer om att expandera. Skulle vilja ha större butik, anställa fler tjejer, kunna ta emot fler kunder. Mer som en mötesplats. Det finns tomma lokaler men det är mycket som ska passa och fungera för vår verksamhet, så vi får se, avslutar Linda.

Lycka till med allt då!

-Tack!

Vinnarna i samtliga kategorier avslöjas på Företagarfesten den 4 juni, läs mer och köp biljetter här .

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.