Nya bostäder med vacker natur och sjöutsikt i Präst Källa

Katarina Hultqvist och Mats Nilssons kriver under avtal
Katarina Hultqvist och Mats Nilsson.

Nu har marköverlåtelseavtal tecknats mellan Säters kommun och Koppartallen AB.
Det innebär att det nu är ett steg närmare byggandet av nya bostäder på området Präst källa i Säter. Det blir ett attraktivt boende med naturskön omgivning, sjöutsikt över Ljustern och närhet till stadens service med butiker, restauranger och samhällsservice.
– Vi har lång bostadskö i Säter och vill växa så. Därför blir bostadsområdet Präst Källa ett viktigt tillskott både för Säter kommun såväl som för regionens bostadsförsörjning” säger Mats Nilsson, Kommunstyrelsens ordförande.
Moderna bostäder med hög standard
De nya bostäderna i Präst Källa kommer att byggas i enlighet med den förstudie som tagits fram för området. Lägenheterna kommer att ha öppna planlösningar, stora fönster och generösa uteplatser eller balkonger. Det kommer att finnas både bostadsrätter och hyresrätter i olika storlekar för att passa olika behov.
– Med den moderna människans behov i åtanke skapar vi bostäder med karaktär; bostäder som kombinerar samtida design, tidlösa materialval och funktionella lösningar. Ljusa, luftiga lägenheter med villakänsla, bostäder som vi är stolta över, säger Katarina Hultqvist, VD i Koppartallen AB.

Det händer härnäst

I samband med att marköverlåtelseavtalet undertecknades så börjar planeringen för etablering av tillfällig väg som ansluter till området. Den tillfälliga vägen kommer senare att ersättas av en permanent väg.
När den tillfälliga vägen är på plats kommer Koppartallen kunna börja med markarbeten på Präst källa.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.